Karácsony Gergelyt legutóbb a nyelvtudása miatt találták meg, ugyanis állítólag a főpolgármester nem beszéli az angol nyelvet. A lakájmédia persze azonnal el is árasztotta az erre vonatkozó kérdésekkel, sőt volt aki hosszabb cikket is szentelt annak, hogy a főpolgármester diplomája érvénytelen a nyelvvizsga hiányában. Ennek kapcsán, most Karácsony Gergely egy hosszabb Facebook bejegyzésben reagált.

Tényfeltárás

“Hallom, beindult az unalomig ismert tempó. A lakájmédia kérdések, adatigénylések özönével árasztotta el eddigi életem különböző színtereit, hajrá, csinálják csak, dolgomnak érzem, hogy segítsem a tényfeltárást” – kezdi bejegyzését a főpolgármester, aki ezután pontokba szedve taglalja az életútját. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

“Bölcsibe nem jártam, remélem, nem gond”

“Bölcsibe nem jártam, remélem, nem gond. Óvodába Nyírtasson jártam, úgy emlékszem, egyszer elvettem más homokozó lapátját, de már megbántam. Általános iskolát Nyírtasson kezdtem és Debrecenben fejeztem be, nem, nem rúgtak ki, elköltöztünk, bocsi. A debreceni Tóth Árpád Gimnáziumban érettségiztem, most szólok, nem voltam nagyon jó tanuló, ha kérik, megpróbálom megkeresni az érettségi bizonyítványomat, de fogalmam sincs, hol lehet.”

A Károlin diplomázott

“A Károli Gáspár Egyetemen kezdtem, majd az ELTE-n diplomáztam, szociológia szakon, itt már jobban ment a tanulás, talán mert jobban érdekelt a téma. Nyelvvizsgát az egyetem nyelvi lektorátusán tettem – de ezt már tudják.” – írja a posztban Karácsony Gergely, aki ezt követően arról is ír, hogy vidéki gyerek lévén a Ráday utcai kollégiumban lakott, ahol bevallja voltak húzós estéik.

Kérdezzék meg Rogán Antalt

“Ha a lakájmédia tudni szeretné, milyen volt, talán megkérdezhetik a kollégiumi társaimat, például Rogán Antalt, szerintem megvan nekik a telefonszáma.”

Ebből írta a szakdolgozatát

A főpolgármester arra is kitért a bejegyzésben, hogy a szakdolgozatát a választói magatartásról írta, ami véleménye szerint elég jól sikerült, versenyt is nyert vele. “De nyilván ezt majd a propagandasajtó szakértői eldöntik helyettem, hisz ők jobban tudják.”

Tanárként az egyetemen

Mint írja ezt követően kezdett tanítani. “Látom, gondot okoz annak feldolgozása, hogy miként lehettem ilyen fiatalon adjunktus, hát nem is tudom, talán kérdezzék meg az általam egyébként sokra tartott Lánczi Andrást, aki kinevezett. Küldjek telefonszámot, vagy megvan? Imádtam tanítani, hogy hogyan csináltam, azt talán a diákoktól kell megkérdezni, mindenesetre büszke vagyok rá, hogy volt olyan év, amikor az országos versenyen az első hat helyezettből öt az én tanítványom volt.”

Itt a teljes poszt:

“Csak ki kell kiabálni a Miniszterelnökség folyosójára”

“Volt, hogy elkéstem az óráról, ez igaz. De a részletek felől, mondom, érdeklődjenek az egykori diákoknál. Ehhez például csak ki kell kiabálni a Miniszterelnökség folyosójára: van, aki Karácsonynál tanult? Lesz jelentkező. Ami utána van, az ugyebár nyitott könyv. És még nincs vége… Remélem, segítettem.” – zárja sorait Karácsony Gergely. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Karácsony Gergely – Forrás: Facebook