Az év utolsó napján már délelőtt 11-kor megindult a buli Budakeszin, ahol a polgármester, Győri Ottilia platós teherautóra pattant és szilveszteri jelmezben járta végig a város utcáit. Az agglomeráció többi polgármestere a Facebookon foglalkozott az új esztendővel. Van aki kormányváltást szeretne, mások vasúti stratégiát de van olyan településvezető is, aki egyszerűen csak azt kívánja, hogy legyen már vége a járványnak és érezze jól magát mindenki 2022-ben.

Bulijárt Budakeszin

Beindult a bulijárat december 31-én délelőtt Budakeszin. A polgármester, Győri Ottilia az önkormányzat dolgozóival és a környéken élőkkel együtt bulizta végig a várost. Zenéltek, énekeltek és amerre jártak, mindenkinek boldog új évet kívántak. A bulijárat már-már hagyomány a településen, hiszen tavaly is jelmezben partizta végig az utcákat a polgármester a munkatársaival. A budakeszieknek láthatóan tetszett a városvezető akciója. Amerre jártak, mindenki integetett nekik, itallal várták őket, táncoltak. Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere kérdésünkre válaszolva annyit mondott, hogy nagyon boldog új évet kíván mindenkinek, különösen a Budapesten és környékén élőknek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Partijárat Budakeszin

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Lelkes polgármester

Gyömrő polgármestere, Gyenes Levente arról számolt be az év végén, hogy elfogadták a Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégiát. Mint írta: „Városvezetésünk elkötelezett a vasútállomásunk és kötöttpályás közlekedésünk fejlesztésében, így mindent megteszünk annak érdekében, hogy ezek a beruházások mielőbb megvalósuljanak Gyömrőn is” – írta a polgármester. Valóban nagy dolgok vannak készülőben, erről Vitézy Dávid, a Budapesti Fejlesztési Központ vezérigazgatója beszélt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálnak adott kétrészes exkluzív interjújában, melyet január 1-én és 2-án, szombat-vasárnap közlünk.

Parti Dunakeszin

Az Észak-pesti agglomerációban Dunakeszin, Dióssi Csaba polgármester mindenkit a Casalgrande térre hív, ott lesz a város szilveszteri bulija koncertekkel és hajnalig tartó partival.

Bojkott Érden

Érd polgármestere, Csőzik László a polgármesterek fizetésemelésének bojkottjáról írt. Így fogalmazott: „30%-kal emelte a parlament a megyei jogú városi polgármesterek fizetését, de hogy ez életbe is lépjen, az kellene, hogy helyi önkormányzatunk közgyűlése is megszavazza. Én úgy döntöttem, elő se terjesztem. Hogy miért? Remélem, kitalálják.” – írta a település ellenzéki vezetője.

Tovább csökkent Göd területe

Göd polgármestere, Balogh Csaba néhány órával ezelőtt jelentette be, hogy újabb, körülbelül 1,6 hektáros területet „csatolt el” a kormány Gödtől Pest megyéhez, a Különleges Gazdasági Övezetbe, ezzel további bevételektől és jogköröktől fosztva meg a várost. Hozzátette: az egészről semmiféle egyeztetést nem folytattak, a város polgármestereként is csak a megjelent Magyar Közlönyből értesült a döntésekről. A gödi polgármester szerint elfogadhatatlan, hogy semmibe veszik az itt élőket és mindenféle egyeztetés, vagy akár tájékoztatás nélkül hoznak a lakosok egészségét, életminőségét befolyásoló döntéseket – feláldozva őket egy környezetszennyező multi profitjával szemben.

Köszöntő fotón és videón

A pesti agglomeráció legnagyobb településén, a szigetszentmiklósi polgármester még karácsony előtt tett ki egy fotót, ahol boldog új évet kíván. Budaörsön Wittinghoff Tamás egy videóköszöntőt tett a közösségi oldalára. Ezt a cikkünk alján lehet megnézni. A budaörsi polgármester arról beszél az újévi videójában, hogy bízik abban, hogy most már vége lesz a járványnak és 2022-ben a választások után visszakapják a fideszes és az ellenzéki önkormányzatok is a függetlenségüket.

Gödöllői naptár

Gödöllőn, Gémesi György polgármester 2022-es naptárt visz az otthonokba. Több utcát személyesen jár végig. Senki se lepődjön meg Gödöllőn, ha becsenget hozzá a polgármester!

Házhoz megy a polgármester

Forrás: Facebook/Gémesi György

Korábban zárt Szadán a Lidl

A veresegyházai közösségi oldalakon is ellepett már mindent a BÚÉK, egy hölgy arról számol be, hogy a szadai Lidl áruház áramszünet miatt idő előtt bezárt szilveszter napján.

Együtt az ellenték és a polgármester

Tárnokon, Lukács László polgármester a karácsony előtt feltöltött videóüzenetében arról beszél, hogy 2021-ben a település vezetése és az ellenzéke együtt építették Tárnokot, mindannyian a településen élők érdekeit képviselték.

Boldog lenne minden ember

Törökbálint polgármestere, Elek Sándor is karácsony előtt osztott meg egy videót. Ebben így fogalmaz: „Kívánom, hogy az új esztendőben felejthessük el a veszélyhelyzet intézményét, a kijárási korlátozásokat, vásárlási idősávot, a maszkviselést, minden védelmi intézkedést és korlátozást. Ha csupán ez az egyetlen karácsonyi kívánságom teljesülne, de boldog lennék! És boldog lenne alighanem minden ember.” – fogalmazott a polgármester. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt nézheted meg a törökbálinti polgármester videóját

Ez pedig a budaörsi polgármester videóüzenete

Kiemelt kép: Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere, a szilveszteri bulijáraton – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu