Romantikus körülmények között ismerkedtek meg, majd hat évig alkottak egy párt. Zalatnay Sarolta a mai napig szomorú szívvel gondol Csapó Gáborra, aki egy évvel ezelőtt halt meg. Az énekesnő most elárulta, hogy jöttek össze a legendás vízilabdázóval és arról is mesélt, milyen volt a kapcsolatuk.

Hat évig alkottak egy párt

Zalatnay Sarolta hat éven át alkotott egy párt Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázóval, aki tavaly november 27-én, 72 évesen halt meg. A legendás sportoló halála sokakat megrázott, ugyanis játékosként és edzőként is meghatározó alakja volt a sportágnak. Zalatnay Cininek a mai napig hiányzik Dudi – nem volt felkészülve arra, hogy elveszíti egykori kedvesét. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az első találkozás

„A mai napig emlékszem a pillanatra, amikor életemben először személyesen találkoztunk. Az esküvőmön történt, aznap mentem hozzá Révész Sándorhoz. Wossala Gyuri hoteljében, a Normafában tartottuk, ahová besétált a vízilabda-válogatott. Amikor megláttam Dudit, az volt az első gondolatom, milyen csodálatos látvány a hosszú, szőke hajával, a vékony derekával, a széles hátával” – elevenítette fel a történteket az énekesnő.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

„Én leszek a következő!”

„Összetalálkozott a tekintetünk, majd odajött hozzám, aztán megkérdezte: boldog vagy? Én nagy büszkén válaszoltam, hogy persze, ma van az esküvőm. Erre rám kacsintott, s azt mondta: emlékezz majd, mit mondtam, én leszek a következő! És tényleg így lett” – tette hozzá.

Hamar elváltak

Zalatnay és a Piramis sztárja hamar elváltak, mert Révészt sok nő rajongta körbe, akiknek nem tudott ellenállni. Két évvel az esküvő után Csapó Gábor élt a lehetőséggel és udvarolni kezdett az énekesnőnek.

Csodálatos évek

„Csodálatos évek voltak, boldogok és szerelmesek voltunk. Sok mindenre megtanított: síelni, teniszezni, pókerezni, römizni, sokat jártunk társaságba. Ő egy végtelenül kedves, nagy mackó volt, aki annyira nyugodt is volt, hogy még veszekedni sem lehetett vele. Pedig azért néha tudtam volna” – folytatta Cini.

Nem ment el a temetésére

„Nagyon bánt, hogy a halála előtti években eltávolodtunk, mert az addig mindig életvidám Dudi bezárkózott. Amikor megtudtam, hogy elment, nagyon megrázott. De nem tudtam elmenni a temetésére, morbidnak tartottam volna, hiszen éppen a születésnapomon volt” – fejezte be a visszaemlékezést Zalatnay Sarolta a Blikk hasábjain.

Olimpiai aranyérmes volt

A BudaPestkörnyéke.hu tudósított tavaly novemberben Csapó Gábor haláláról. A sportág legendás alakja 1970-ben került a válogatottba, 1973-ban a belgrádi világbajnokságon győztes csapat egyik legjobbja volt. Pályafutásának csúcsát az aranyéremmel zárult 1976-os montreali olimpia jelentette, de tagja volt az 1980-as moszkvai olimpián harmadik helyezett együttesnek is. 

Több helyen volt edző

Az aktív sportolást 1986-ban fejezte be. A válogatottól egy 1993-ban lejátszott világválogatott elleni mérkőzésen vonult vissza. 2000-ben beválasztották az évszázad magyar vízilabda-válogatottjába. Visszavonulása után 1990-ig a Syracusa Palermo, majd 1992-től 1993-ig a Vasas vezetőedzője volt.

Mindig jó kedve volt

Sokáig jogászként dolgozott, de az utolsó két évtizedben már sokkal kevesebbet láttuk az uszodában – a Hélia szállóban viszont bármikor meg lehetett találni, ahol a szaunában vagy a kártyaasztalnál bárkivel szívesen beszélgetett bármiről, így vízilabdáról és futballról is; igazi egyéniség volt, karakteres véleménnyel és elronthatatlan jó kedéllyel. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Zalatnay Sarolta és Csapó Gábor. Fotó: BPK