Átfésülik a búvárok a Duna medrét a Lánchíd közelében, a tűzszerészek pedig azonnal beavatkoznak, ha szükséges. A munkálatokra a Lánchíd felújítása miatt van szükség.

Lőszermentesítik a Dunát

Megkezdődött a Lánchídnál a Duna medrének fém- és lőszermentesítése, a munkák előreláthatóan másfél hónapig tartanak – közölte a Budapesti Közlekedési Központ szerdán. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Előkészítik a híd felújítását

A BKK szerint a Lánchídon és környezetében javában tartanak a felújítást előkészítő munkák. A Duna érintett szakaszának medréről korábban szonárfelvételek készültek a híd tengelyétől mért 250-250 méteres távolságig.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Méréseket készítenek

Az előzetes felmérések alapján, valamint a hatóságok által jóváhagyott terveknek és engedélyeknek megfelelően ezúttal – 50-50 méteres távolságon belül – újabb méréseket végeznek, illetve búvárfelderítők merülnek alá.

Hatástalanítják a lőszereket

A Magyar Honvédség tűzszerészei folyamatosan közreműködnek a felderítő munkákban. A talált lőszereket a honvédségi szakemberek hatástalanítják, az egyéb, mozgatható fémtárgyakat pedig a pontos felmérés után búvárok emelik ki.

Elterelik a hajókat

A munkavégzés idejére a hajókat elterelik, és időszakosan hajózási zárlatot is elrendelnek. A zárlat alól a munkálatokban részt vevő felderítő, honvédségi és vízirendészeti hajók mellett a folyamfelügyeleti, valamint a mentő- és tűzoltósági hajók is mentesülnek.

Másfél hónapig tart a munka

 A Lánchíd környezetében lévő területek fém- és lőszermentesítési munkái több ütemben történnek, és előreláthatólag összesen másfél hónapig tartanak.

Megkezdte a munkát a kivitelező

A BKK szerint a közbeszerzési eljáráson nyertes kivitelező, az A-Híd Zrt. április 16-án vette át a teljes munkaterületet. Ezzel egy időben a pesti oldalon lezárta a gyalogos-aluljárót, a budai ugyanakkor június közepéig nyitva marad, és addig a közúti forgalom, így a 16-os és a 105-ös nappali, valamint a 916-os és a 990-es éjszakai buszok is zavartalanul közlekednek a Lánchídon.

Ingyen lehet utazni

A Clark Ádám tér és a Széchenyi István tér között – mindkét irányban – ingyenesen lehet utazni a híd teljes lezárásáig.

2023-ban lesz kész a híd

A közúti forgalomnak várhatóan 2022 decemberében adják vissza a hídpályát, a gyalogos járdák azonban a munkák 2023-as befejezéséig munkaterületek maradnak. A kivitelezési munkák előreláthatóan 2023 augusztusában fejeződnek be, ezután kezdődhet a műszaki átadás-átvételi eljárás. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Lánchíd – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu