Bombát találtak Budapesten, a 13. kerületben. Csütörtökön reggel 7-től kiürítik a szomszédos utcákat. Veresegyházon, szintén szerdán, földmunkálatok közben találtak egy robbanóeszközt.

Bomba Angyalföldön

II. világháborús robbanótestet találtak Angyalföldön egy Reitter Ferenc utca 144. alatti építkezésen. A police.hu közlése szerint csütörtökön tűzszerészeti munkálatok, lakosságvédelmi intézkedés, valamint forgalmirend-változás bevetésére is szükség lesz.

Kiürítik a területet

Reggel 7 órától kiürítik a Béke utca, Tahi utca, Tatai utca és a Kámfor utca által határolt területet. A kiürítés körülbelül 13 óráig tart. A rendőrség kéri a lakosság türelmét és együttműködését. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Ezt a területet ürítik ki csütörtökön

Veresegyházon is bombát találtak​

A Magyar Honvédség tűzszerészei hatástalanították a Veresegyházon szerdán előkerült világháborús bombát – közölte a tűzszerész ezred kommunikációs tisztje. A robbanóeszközt a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállítják későbbi megsemmisítésre.

Földmunkák közben találták a bombát

Pest megyei településen, a Sport utcában közterületen, földmunkák közben került elő a robbanótest, amelynek orrgyújtószerkezete élesített volt – Gajdos Milán.

30 embernek kellett elhagynia a területet

A tűzszerészek sikeresen eltávolították a FAB-100-as típusú 100 kilogrammos szovjet légibomba orrgyújtószerkezetét. A művelet idejére összesen 30 embernek kellett elhagynia a területet. A rendőrség a korábban elrendelt korlátozásokat feloldotta.

Bombák a Dunában

Júniusban, a Lánchíd felújításánál két bombát is találtak. A tűzszerészek mindkét robbanóeszközt kiemelték a Dunából.

Kiemelt kép: illusztráció