Világháborús bombát találtak a Bozsik stadionnál, a hatástalanítás megkezdődött, de kiürítették a stadion környékét a lakók és ott tartózkodók biztonsága érdekében.

A te sikered, a mi sikerünk! Gyere hozzánk hirdetésszervezőnek és vidd el minden hónapban a parádés jutalékod! A részletekért kattints ide!

A XIX. kerüli önkormányzat közleménye szerint a műveleti terület a Puskás Ferenc utca 1-3. lesz. Ezen kívül a következő utcák is kiürítésre kerültek:

Kassa utca, Pozsony utca, Feszty utca, Győrffy István tér, Czuczor utca, Hofherr A. utca, Fadrusz utca, Mészáros L. utca, Kócsag utca, Áchim A. utca, Iparos utca, Sólyom köz, Sas köz.

Kialakított befogadóhelyként a Kispesti Gábor Áron Általános Iskola tornatermét jelölték ki, míg a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat Kertvárosi Idősek Klubja vállalta a gondozásra szorulók és idősek elhelyezését.

A XVIII. kerület sem maradt érintetlen, Pestszentlőrinc-Pestszentimrén három utcában került sor kiürítésre: a Darányi utcában, a Hengersor utcában és a Parázs utcában.

A XVIII. kerületben a Kondor Béla Közösségi Házban jelölték ki a befogadóhelyet, a gondozásra szoruló illetve idős lakosok a Somogyi László Szociális Szolgálat épületébe kerültek.

Az érintett övezet lakói vasárnap 8 óráig kötelesek elhagyni ingatlanjainkat, csak a lezárás feloldását követően térhetnek oda vissza. A BKK közleménye szerint ma reggel 7-től várhatóan kora délutánig módosított útvonalon közlekedik a 93A, a 136E és a 236-os busz, mivel elkerülik a lezárt területeket.

A Mávinform közleménye szerint a Budapest-Lajosmizsei vonalat is érinti a lezárás, a vonatközlekedés 9.45 és 15 óra között szünetel a Kőbánya-Kispest – Pestszentimre szakaszon. Alább a bp18.hu által megosztott, a forgalmi rend változását mutató térkép látható.

 

Forrás: MTI