Gyerekek találtak egy bombát hétfő délután Piliscsaba egyik lakóparkjában. A robbanótestet a tűzszerészek szállították el a helyszínről.

Gyerekek találták meg a bombát

Hétfő délután Piliscsabán, a Fényesliget lakóparkban bombát találtak az ott játszó gyerekek. A Piliscsabai Polgárőr Egyesület tagjai a közterület felügyelővel érkeztek a helyszínre. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A polgárőrök azonnal a helyszínre mentek

Helyszíni felvétel – Forrás: Facebook/Piliscsabai Polgárőr Egyesület

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Szovjet repeszbombát találtak

A polgárőrök azt írják a Facebookon, hogy „értesítettük a hatóságokat és biztosítottuk a helyszínt. A rendőrjárőrnek a helyszínt átadtuk. A bombáról kiderült hogy valóban robbanótest, egy AO-10- Sz4 szovjet repeszbomba( 9,5 kg-os)”.

Ezt a robbanótestet találták Piliscsabán

Helyszíni felvétel – Forrás: Facebook/Piliscsabai Polgárőr Egyesület

Megsemmisítik a bombát

A tűzszerészek a robbanótestet elszállították a lakóparkból, a szakemberek megsemmisítik a bombát.

Bomba Gyömrőn

A BudaPestkörnyeke.hu már többször beszámolt arról, hogy gyakran találnak egykori szovjet bombákat az agglomeráció. 2020. augusztusában Gyömrőn találtak egy robbanótestet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Monoron egy óvodában találtak bombát

2019 szeptemberben Monor egyik óvodájának udvarán találtak bombát. Az intézményt azonnal kiürítették, a gyerekeket egy iskolába szállították át. A BudaPestkörnyeke.hu itt írt az esetről.

Bomba a biatorbágyi kertben

Nem sokkal a monori eset előtt Biatorbágyon egy kertben talált egy férfi egy háborús eszközt. Egy táskába vitte be a helyi polgárőröknek. A meghökkentő esetről ebben a cikkünkben írtunk.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Facebook/Piliscsabai Polgárőr Egyesület