Legkésőbb egy hónapig elrendelték a bőnyi iskolai késelés gyanúsítottjának letartóztatását. A bíróság a fogvatartást a gyanúsított életkorára figyelemmel javítóintézetben rendelte végrehajtani. Amint beszámoltunk róla, egy hatodikos diáklány leszúrta osztálytársát a helyi általános iskolában, a lány életveszélyesen megsérült, mentőhelikopterrel vitték kórházba.

Halállistája volt a késelőnek

A bíróság a döntését azzal indokolta, hogy még nem hallgatták ki az egész érintett osztályt, így a gyanúsított befolyásolhatná a tanúkat, ezzel az eljárást. Ráadásul mivel egy halállistát is találtak a 12 éves kislánynál, a bűnismétlést se tartják kizártnak. A döntést az ügyész, a védő, a gyanúsított és törvényes képviselője is tudomásul vette, így az első fokon végleges. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Nem indokolta tettét

A diáklány vallomást tett a bíróságon, és felmerült a családi körülmények vizsgálatának szükségessége is. A késelő diáklány meghallgatása, illetve a határozathozatal a szokásosnál tovább tartott a járásbíróságon: több mint két óra után született döntés. Azonban valós, kézzelfogható indokot nem tudott mondani a lány arra, hogy az áldozatát miért bántotta.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Egy másik társasághoz tartozott

Nem voltak jóban, ez tény, de az iskolában nem közösítették őt ki, nem bántották, konkrét vitát vagy esetet sem nevezett meg, ami miatt otthonról aznap elhozta a kést. A lány nem volt az iskolában magányos, voltak barátai, egy másik társasághoz tartozott.

Javítóintézetbe küldték

Az otthoni dolgok sokkal nehezebbek voltak,  ezt majd a szakemberek vizsgálni is fogják, mint ahogy a lány elmeállapotát is. Nyilván mérlegelnie kellett a bíróságnak, hogy lenne-e hová menni, ha esetleg „házi őrizetbe” kerül a súlyos bűncselekménnyel gyanúsított gyerek, de mivel nem volt ilyen, maradt a javítóintézet.

Voltak jelek?

Utólag többen mondják a faluban, hogy észre kellett volna venni az árulkodó jeleket, de egy egyébként csendes lányt kell elképzelnünk, akinek nem voltak korábban dühkitörései, a tanulmányi eredményeivel sem volt különösebb gond.

Családi konfliktusok

A késelő lány anyja, a tragédia után azt mondta, az utóbbi időben rengeteg családi konfliktust kellett átélnie a lánynak. A szülők külön költöztek, az anyuka többször feljelentette a rendőrségen az apukát, a késelés előtt pár nappal is kijöttek a házukhoz a zsaruk.

Jobban van Mirella

Közben a megkéselt lány egyre jobban van. Levették a lélegeztetőgépről, kedden édesanyja már tudott vele váltani pár mondatot. „Ébredés után sírva idézte fel nekem a drámai eseményeket. Elmondása szerint az aljas támadás előtt szétültették az osztályt, a szünetben pedig ezen vitatkoztak. Aztán pedig már csak egy szúrást érzett a hátán” – mondta a Blikknek a gyermek édesanyja.

Többen is voltak a listán

Marianna azt is megerősítette, hogy az elkövető halállistát készített, melyen többnyire az osztálytársai neve szerepeltek: pirossal azok voltak megjelölve, akiket szintén meg akart ölni, zölddel, akiket nem. Tudomása szerint a lánya unokatestvérei és az öccse is szerepelt ezen a listán.

Rendőrök járkálnak a településen

Nem csitulnak a kedélyek a településen a tragédia óta: az érintettek családi házai előtt rendőrautók vigyáznak a rendre, nehogy a felbőszült rokonoknak eszükbe jusson az önbíráskodás. A támadó anyja a történtek óta „elmenekült” a házukból, azóta csak az apja tartózkodik otthon. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció