A bőr simasága olyan kincs, amelyet fiatalabb korunkban még természetesnek veszünk, ám ahogy múlik az idő, egyre jobban értékeljük, és egyre több mindent teszünk meg annak érdekében, hogy megtartsuk. Erre ma már többféle lehetőség is van, egy okosan összeállított, aktív hatóanyagokat tartalmazó bőrápoló rutin például rengeteget segíthet.

Mi az a hyaluronsav?

A hyaluronsavra gyakran hivatkoznak kiváló bőrfiatalító hatóanyagként, ezért található meg számos kozmetikumban, például a Helia-D Professional termékcsalád több készítményében is. De mit kell tudni erről az anyagról?

A hyaluronsav egy (molekuláris viszonylatban) nagy méretű szénhidrát, az emberi szervezet egyik fontos kötőanyaga, amit saját maga is képes előállítani. Csakhogy ennek a mértéke az életkor előrehaladtával egyre csökken, aminek az eredménye a bőrön is látható nyomot hagy.

A hyaluronsav egyik legfontosabb tulajdonsága ugyanis a kimagasló vízmegkötő képesség. Saját súlyának akár az ezerszeresét is képes megkötni, így gondoskodva a bőr hidratáltságáról, és megakadályozva a vízvesztést. 

Érdemes tudni, hogy több típusa létezik:

  • Az alacsony molekulasúlyú a bőr mélyére hatol, ahol pótolja a nedvességet, halványítja a mélyebb ráncokat, és elősegíti a bőr saját hyaluronsavtermelését.
  • A közepes molekulasúlyú a bőr külső rétegeiben, a felszínen javítja a hidratáltságot.
  • A nagy molekulasúlyú szintén ezekkel az előnyökkel bír, így hatékonyan száll szembe az apróbb ráncok és szarkalábak ellen.

Milyen kozmetikumokban található hyaluronsav?

Általában kétféle terméktípusban találkozhatunk ezzel a hatóanyaggal, a szérumokban és hidratáló krémekben. Akár mindkettőt beépíthetjük a rutinunkba, ha látványosabb eredményt szeretnénk.

A már említett termékcsaládban is található hyaluronsavas készítmény, de érdemes kipróbálni a Helia-D Aquaboom készítményeit is, amelyekben szintén megtalálható ez a hatóanyag. A Cell Concept 65+ ránctalanító krémek szintén tartalmazzák, ahogy a Geek&Gorgeous szérumok némelyike is. 

Érdemes még megemlíteni a Helia-D Cell Concept botox hatású szérumot is, ami a hyaluronsav mellett kétféle peptiddel száll szembe a bőröregedés ellen. Továbbá szintén remek készítmény az Officina Hyaluron Booster, ami egy intenzív hidratálást nyújtó gél. 

Belsőleges támogatás

A hyaluronsavat nemcsak külsőleg érdemes használni, hanem akár belsőleg, étrend-kiegészítő formájában is fogyaszthatjuk. Ezzel még egy kis pluszt adunk a bőrünknek, ami egészen biztosan meghálálja majd a gondos ápolást, és bársonyos tapintással, sima, fiatalos kinézettel ajándékoz meg minket. 

Azonban ne feledkezzünk el a hidratálás nélkülözhetetlen hozzávalójáról, a vízről sem! A hyaluronsavas kozmetikumok és táplálékkiegészítők ugyanis nem helyettesítik a bőséges folyadékfogyasztást, mely a szépség és az egészség alapvető feltétele. Igyunk meg minden nap legalább 2-3 liter vizet, amit az egész szervezetünk meghálál. 

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.