Borbás Marcsi kedden átadta a 28. Virágos Magyarország verseny négy fődíját, ezzel lezárult az ország legnagyobb környezetszépítő megmérettetésének idei fordulója – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség. Az agglomerációban Veresegyház és Etyek lehet büszke a díjazásra, a fővárosban a 4. kerület kapott elismerést.

Borbás Marcsi adta át

A közlemény szerint a járványhelyzetre tekintettel az idén szűk körben, a Magyar Turisztikai Ügynökség budapesti székházában tartották az ünnepélyes díjátadót, amelyen a fődíjakat Borbás Marcsi, a Virágos Magyarország Verseny fővédnöke, valamint Dömötör Tamás kormány főtanácsos, a szervezőbizottság elnöke adta át. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Veresegyház az egyik győztes

A 30 ezer főnél népesebb városok kategóriájában Nagykanizsa nyerte a fődíjat, a kisebb városok közül Veresegyház került ki győztesen.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Pásztor Béla, Veresegyház polgármestere vette át a díjat

Forrás: Facebook/Virágos Magyarország

Etyek is díjat kapott

A kétezer lakosnál nagyobb falvak közül Etyek vehette át a díjat, a kisebb falvak közül pedig Buzsák kapta az elismerést. Különdíjak is érkeztek az agglomerációba. Leányfalu kapta az Év fasora-díjat, Göd pedig az Év iskolakertje elismerést.

Kara Lajos, Etyek polgármestere vette át az okelevelet

Forrás: Facebook/Virágos Magyarország

Díjeső a fővárosban is

Budapest Főváros-díját a 4. kerület kapta, a Budapest Főváros különdíj pedig a 10. kerülethez került. A Legvirágosabb utca-díj a 20. kerületbe került, az Év játszótere elismerés pedig a 19. kerületbe érkezett meg.

320 pályázat

Az idén 28. alkalommal megrendezett versenyre több mint 320 pályázat érkezett, a szeptember végi kihirdetést követően a szakmai zsűri 49 elismerést osztott ki.

1 milliót is lehetett nyerni

Az értékes szakmai díjakat személyesen adták át a szervezőbizottság tagjai a díjakat felajánló szervezetek és intézmények, illetve a minisztériumok képviseletében. Emellett a főbb kategóriák díjazottjai közül 30 település részesült 300 ezer és 1 millió forint közötti támogatásban – írják a közleményben.

Jövőre is lesz

A tájékoztatás szerint a jövő évi versenyt várhatóan jövő márciusban írják ki. A települések vezetőinek visszajelzései alapján a helyi közösségek már készülnek a 29. Virágos Magyarország versenyre, amelyen ismét felhívhatják a figyelmet településük gondozott közterületeikre. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Borbás Marcsi – Forrás: Facebook/Borbás Marcsi