Kovács Károlyt körözés alapján fogták el a magyar rendőrök október közepén, miután kiderült: a hónapokkal korábban eladott furgonjával migránsokat csempésztek a határon. A férfi állítja: a hivatalban hibázhattak, ahol hiába jelentette be gyorsan a tulajdonosváltást, csak a bűncselekmény után könyvelték el a változást.

Eladta az autóját

Károly, áron alul, 650 ezer forintért adtuk el az autót, amiért hárman jöttek el június 7-én. Minden papírt szabályosan kitöltve távoztak, majd még aznap este felhívtak, hogy az M0-son leállt a kocsi, menjünk oda és adjuk vissza nekik a pénzt Mondtuk, hogy vigyék el az autószerelőnkhöz, de végül nem lett belőle semmi – kezdte el történetét Károly.

Őrizetbe vették

A férfi másnap bement a 3. kerületi kormányablakba, hogy bejelentsem a teherautó eladását. Október 12-én aztán egy egyszerű utcai igazoltatás során a 41 éves férfit megállították a fővárosban a rendőrök. Embercsempészet miatt vették őrizetbe és került a fogdába.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Embereket csempésztek

Kiderült, a furgonjuk megvásárlása után három nappal Ausztriában feltartóztatták azt, 14 szír állampolgárral a raktérben. „Mivel akkor még az én nevemen volt, június 16-án európai elfogatóparancsot adtak ki ellenem. 10 év fegyházzal fenyegetnek egy olyan dolog miatt, amit el sem követtem” – mondta a Blikknek a férfi.

Nem hagyhatja el a vármegyét

A háromgyerekes édesapát egy éjszaka után kiengedtek a rácsok mögül, jelenleg nem hagyhatja el Pest vármegyét, illetve a főváros területét, valamint minden nap jelentkeznie kell a rendőrségen.

Nyomkövetőt kért

Csakhogy ezzel teljesen ellehetetlenítették, hiszen így csupán fél napokat tud dolgozni. Mint mondta, többször kérte, hogy adjanak a lábára nyomkövetőt, de ezt nem sikerült elérnie.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Később iktatták be

A férfi azóta kapott egy igazolást arról, hogy valóban járt a hivatalban és bejelentette az adás-vételt, ám kiderült, valamiért csak július 5-én történt meg ennek a beiktatása.

Közeleg a tárgyalás

Közben állítólag kiderült: a kocsit megvásárló cég ellen már 24 feljelentés van, az adás-vételi szerződésre írt adataik pedig hamisak. Károlynak november végén lesz az úgynevezett kiadatási tárgyalása, ami után elképzelhető, hogy átszállítják Ausztriába, ahol kivizsgálják a történteket.

Kikészültek a gyerekek is

A történtek miatt Károly felesége naponta imádkozik férjéért. Katalin azt mondta, hogy a 7, 9 és 16 éves gyerekeik gyakran elsírják magukat, teljesen kikészített minket ez az egész.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megszólalt az ügyvéd

Zamecsnik Tamás ügyvéd a lapnak azt mondta: „Tudjuk igazolni, hogy a kérdéses napon már nem volt Károly tulajdonában az autó, de az átírása valamiért csak hetekkel később történt meg”.

Kiemelt kép: illusztráció