Másodfokon is ítéletet hirdettek Galambos Lajos víz-, gáz- és áramlopási ügyében. Súlyosbították a büntetést. A trombitaművész 3 év 6 hónapot kapott.

Elítélték Galambos Lajost

Ma kihirdették az ítéletet Galambos Lajos áramlopási ügyében. Másodfokon súlyosbították az ítéletet, börtönbüntetést kapott. Lopás és egyéb bűnök elkövetésében az elsőfokú ítéletet súlyosbították: Galambos Lajos 3 év hat hónap börtönbüntetést kapott, a közügyektől pedig 4 évre tiltottak el. Emellett több mint 4 millió forintot és további bűnügyi költségeket kell megfizetnie – írja a Blikk. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

7 éve húzódik az ügy

Galambos Lajost 2015 óta vádolják nyolc társával együtt víz-, gáz- és áramlopással. A zenészre első fokon tavaly szeptemberben 2 év 10 hónap börtönbüntetést szabtak ki, emellett három évre eltiltották a közügyektől, továbbá pénzbüntetést kapott, illetve 11 milliós vagyonelkobzást is elrendelt a bíróság. Az ügyészség azonban súlyosítást kért, így idén ősszel elkezdődött az ügy másodfokú tárgyalása.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nem jelent meg a bíróságon

Az ügyészség fellebbezése és az ügyvédi perbeszédek után október 13-ra várták az ítélethirdetést, ám az a tárgyalás elmaradt, így ezt ma pótolták a Budapest Környéki Törvényszéken. Galambos Lajos nem jelent meg a bíróságon.

Volt felesége elment a tárgyalásra

A tárgyalásra viszont elment a trombitaművész korábbi felesége. Boglárka, az utolsó szó jogán fel is szólalt a bíróságon. Ő másodrendű vádlott az ügyben: bár elsőfokon felmentették, az ügyészség fellebbezett, letöltendő szabadságvesztést kérve rá. Az asszony csupán annyit mondott, hogy nem bűnös, és arra kérte a bíróságot, mentsék fel a vádak alól. A megjelent további két vádlott ugyanezt mondta.

Rövidülhet a büntetése

Lajcsi egyébként számolhat azzal a 125 nappal, amit már a rácsok mögött töltött, vagyis ennyivel rövidülhet a büntetése, és persze ott van még a harmadolás lehetősége is, hiszen jó magaviselettel akár egyharmadával csökkenthető a büntetés. A trombitaművész korábbi feleségét, Boglárkát másodfokon is felmentette a bíróság.

Áramlopás

Az ügyészség azzal vádolta Galambos Lajost, hogy egy mocsai lakóházban és egy tatai apartmanparkban éveken át méretlenül vételezte az áramot, a vizet és a gázt, illetve megvesztegette az ellenőröket. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

30 millió

A 2017-ben született vádirat szerint Galambos a mocsai és tatai ingatlanokban összesen legalább 30 millió forint értékben lopott áramot, legalább 4,7 millió forint értékben földgázt, valamint legalább 16 millió forint értékben vezetékes vizet.

Elvált Boglárkától

Lajcsi 2021 szptemberében jelentette be, hogy tönkre ment a házassága és Boglárkával elválnak útjaik. „Nem tagadom, a bírósági ügyem igencsak megsínylette a házasságunkat Bogival, úgy is fogalmazhatnék, hogy ráment a kapcsolatunk. Nem tolerálja az ezzel kapcsolatos nyilatkozataimat, úgy érzi, hogy kiteregetem a magánéletünket, csakhogy én mindig is a nyilvánosság kereszttüzében éltem. Ez nem a meghurcoltatásomtól fogva van így, hanem évtizedek óta” – mondta korábban Lajcsi.

Három gyermekük született

Boglárka és Lajcsi közel 25 éve házasodott össze. Kapcsolatukból három gyermek született. 1998-ban született Boglárka Anna, 2000. januárjában Lajos és egy évre rá megszületett István.

Kiemelt kép: Galambos Lajos – Forrás: BPK montázs