Közúti veszélyeztetés miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy 48 éves sofőrrel szemben, aki egy egészen durva büntetőfékezést mutatott be a Balaton északi partján. A videót mi is megmutatjuk!

Nem gyerekcsíny!

Számtalanszor bebizonyosodott, hogy a büntetőfékezés nem gyerekcsíny, ha nem történik baleset, akkor is súlyos követkeményekkel járhat. Már több jogosítványt vettek el emiatt, akár örökre. Ha pedig az önérzetében sértett padlófékező felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt áll, akkor még kevésbé okos dolog a büntetőfékezés – fogalmazott a rendőrség.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Zánka irányába közlekedett

A szóban forgó férfi 2021. október 1-jén, reggel, személygépkocsival közlekedett Balatonfüred felől Zánka irányába.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Ráhúzta a kormányt

Az előtte haladó autó sofőrje egy gyalogátkelő előtt erős lassításba kezdett, mivel ott többen várakoztak. Miután senki nem kelt át, a sofőr tovább indult, ám a mögötte haladó hosszasan rádudált, a zebrán szabálytalanul megelőzte, majd ráhúzta a kormányt.

Hirtelen fékezés

Az immár elől haladó férfi azután hirtelen büntetőfékezett, a sértett csak erőteljes fékezéssel tudta elkerülni a balesetet. A veszélyhelyzetet okozó férfi ezután elhajtott.

Börtönt kérnek rá

Az ügyészség a vádiratában az akkor felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt álló elkövetővel szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, emellett indítványozta, hogy a bíróság a járművezetéstől végleges hatállyal tiltsa el, és a korábbi szabadságvesztés büntetésének utólagos végrehajtását is rendelje el.

Lássuk, mi is történt!

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A közlekedés erőszakos közeg

„Sajnos a közlekedés egy erőszakos közeg, értelmetlen kockázatvállalásokkal, erőszak a jobb pozíciókért, előnyösebb helyzetekért” – fogalmazta meg a véleményét egy hozzászóló a történtek kapcsán.

„Még provokálni sem kell”

„Nem kell ahhoz provokálni egy idegbeteg, türelmetlen, a száguldozásba szerelmes idiótát, hogy büntetőfékezzen előtted. Nekem sajnos már többször volt hasonló negatív élményem, mert valaki nem bírta idegileg a busz 30-40-es tempóját, és mivel szemből állandóan jöttek, és nem tudott megelőzni, olyan ideges lett, hogy mikor végre előzhetett, olyat fékezett előttem, hogy több utas is elesett” – írta le élményét egy buszsofőr.

„Legközelebb nem ússza meg”

„Megfogadtam, hogy az ilyen nem ússza meg legközelebb, mert nem fogok fékezni, mivel most már kamerás buszokkal járok, és a felvétel bizonyíték a fékezésre” – tette hozzá.

Le akartak szállni az utasok

„Amikor az 51-es buszt vezettem, velem is megtörtént ez a kispesti Kossuth térről indulva a Báthory utca elején, különösebb ok nélkül. Amikor a végén megálltunk, mert piros volt a lámpa, az utasok le akartak szállni, hogy jól megverjék” – fűzte hozzá egy másik sofőr. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: rendőrség