A kerékpároson volt ugyan bukósisak, ám az ripityára törött a becsapódástól és nem mentette meg a súlyos koponya sérülésektől sem.

Hétfő reggel történt

Pünkösd hétfő reggelén egy kerékpáros férfi igyekezett a Rákóczi hídon Budáról Pestre, a járdán haladó bicikliút helyett az autók között. Az Infopark magasságában a külső sávban tekert, amikor mögé ért a képeken látható Hyundai Kona, amelyet egy idősebb férfi vezetett. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ez a Hyundai Kona ütközött a kerékpárossal

A baleset helyszínén készült fotó

Így történt a baleset

A Hyundai sofőrje épp elkezdte kikerülni a biciklit, amikor a kerékpáros egy kátyú miatt hirtelen balra húzta a kormányt. A Kona vezetője erre a mozdulatra már nem tudott reagálni, autója jobb elejével elütötte a bicajost, aki a motorháztetőre, majd a szélvédőnek csapódott, ezután pedig az úttestre zuhant.

Mindent beborítottak a törmelékek

Helyszíni tudósítónk fotója

Gyorsan reagáltak az emberek

A kerékpáros viselt bukósisakot, amely a becsapódás következtében széttört. A férfi súlyos mellkasi és koponya sérüléseket szenvedett, a fejéből dőlt a vér, a szemtanúk elmondása szerint az egyik megálló autóból egy sebész, illetve a gyorsan kiérkező járőrök kezdték meg, illetve segítettek a mentőknek a légútbiztosításban.

Aki tudott, segített

Munkában a mentők és a rendőrök

Kórházba szállították a sérült kerékpárost

Sokáig a helyszínen ápolták a sérültet, mielőtt szállítható állapotba tudták hozni, végül a Szent János kórház idegsebészeti osztályára szállították a férfit. A Hyundai vezetője nem sérült meg a baleset során. A mentés és helyszínelés ideje alatt a Rákóczi híd budai hídfőjénél teljes útlezárás volt érvényben, a forgalmat a Dombóvári útra terelték. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a baleset helyszínén készült fotó – Forrás: BudaPestkörnyéke.hu / GK