Rendszeresen verte és erőszakoskodott a gondozására bízott 77 éves asszonnyal egy 35 éves ápoló az egyik Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei idősek otthonában. A férfi folyamatosan éjszaka, közösülésre kényszerítette az idős gondozottját úgy, hogy azt a néni nem szerette volna.

Tíz év fegyházat kapott

Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos azt mondta, hogy tíz év fegyházat, és tíz év közügyektől eltiltást kértek a férfire előkészítő ülésen történő beismerés esetére azzal, hogy végleg tiltsák el minden olyan foglalkozás gyakorlásától, amely más személy gondozásával, ápolásával, illetve gyógykezelésével jár. Hozzátette, a férfi részbeni beismerő vallomást tett a nyomozati szakban lévő kihallgatása során.   A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Közösült vele

A férfi 2018 márciusától öt éven keresztül volt a gondozója a 77 éves beteges asszonynak. Tavaly március és májusa között éjszakánként rendszeresen nemi cselekmények eltűrésére, kényszerítette a nyugdíjast. Volt, hogy erőszakkal, volt, hogy fenyegetéssel.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Verte is a gondozottját

Az ápoló emellett többször is puszta kézzel verte a gondozására bízott asszonyt, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az ügyészség tíz év fegyházat kért a férfire előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

Bántalmazás az idősotthonban

Teganp írtunk arról, hogy halált okozó testi sértés bűntettének gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság egy tokaji idősotthonban történt bántalmazással kapcsolatban.

Mentő vitte kórházba

Az Országos Mentőszolgálat megerősítette, hogy 2024. február 2-án mentő vitte kórházba a tokaji Szent Lázár Időskorúak Otthonának egyik lakóját. A 24.hu úgy tudja, a férfi egy bántalmazás során fejsérülést szenvedett. 

Meghalt az idős férfi

Azt az OMSZ nem árulta el, hogy az idősotthon lakóját melyik kórházba szállították, de az biztos, hogy a megsérült idős férfi a bántalmazást követően életét vesztette. Azt nem lehet tudni, hogy a bántalmazás és a férfi halála között mennyi idő telt el.

Belső vizsgálat zajlott

Az intézmény vezetője, Heckler Anna az esettel kapcsolatban egy belső vizsgálatot is lefolytatott, azt viszont a lép kérdésére, sem az otthont fenntartó önkormányzat, sem Heckler Anna nem árulta el, milyen megállapításokat tettek a jelentésben.

Nyomozás indult

Az otthon vezetője csupán annyit közölt, hogy minden rendelkezésre álló információt átadtak a nyomozóhatóságoknak. Posta György tokaji polgármester annyit reagált: a rendőrségi vizsgálat lezárulta után szívesen adnak majd tájékoztatást.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció