Szerda délután, a Fejér megyei Fekete István Általános Iskola és AMI területén zajlott összetűzés miatt került kórházba az intézmény egyik hatodik osztályos tanulója, Nikolics Martin. A fiú azóta is kórházi ápolásra szorul, a borzalmas eset kapcsán pedig újabb és újabb drámai részletek látnak napvilágot.

Idősebb diákok rugdosták össze

Az esetről korábban a Blikk számolt be a Tények riportja alapján: a lap azt írja, hogy Martin és a fiú nagymamájának elmondása alapján négy bukott, idősebb diák rugdosta össze a fiút. Az ügy kapcsán megszólalt egy tanár, aki korábban a lepsényi iskolában dolgozott, s elmondta, korábban is sok volt a verekedés az intézményben, ráadásul Martint sem először bántották az idősebbek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Súlyos sérüléseket szenvedett

A lap továbbá arról is beszámolt még szombat este, hogy a megvert fiú továbbra is kórházban van, sérülései súlyosak, több belső szerve is megsérült a szörnyű támadás során.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Lefogták és úgy rugdalták

“Négy intézetes gyerek beleköpködött az ennivalójába, és belenyomott egy almát. Erre az én unokám visszadobta az almát, mire ketten lefogták, és a többiek elkezdték rugdalni” – mondta a fiú nagymamája korábban a Tényeknek.

Már alig volt magánál

A gyermek állítólag már alig volt magánál, amikor is az egyik konyhában dolgozó megfenyegette a támadókat, hogy hívja az igazgatót. Ekkor ők annyira megijedtek, hogy abbahagyták a bántalmazást, ám Martin segítségére senki nem sietett, felügyelő pedagógus pedig nem volt az épületben.

Belső zúzódások

“Belső zúzódása van, a tüdeje, a szíve, a nyaka össze van rugdalva. Egyelőre nem tudunk semmit sem, mert kivizsgálás alatt van az ügy” – magyarázta a riportban a nagymama, aki attól tart, Martin hasonló tragédia áldozata lesz, mint a napokban elhunyt fiatal fiú, aki társai zaklatása miatt dobta el magától az életet.

Az húga végignézte

A Tényeknek a nagymama után most megszólalt a fiú öccse is, aki végignézte a támadást. Sírtam és nem tudtam semmit csinálni. A konyhásnéni végignézte és azt mondta, ha még egyszer ilyen lesz, akkor kihívja a Csilla nénit” – mondta a kislány. Martinhoz az iskola nem hívott mentőt, így később a nagymama vitte orvoshoz, a gyermek, azóta tartózkodik a siófoki kórházban, számolt be róla a Kékvillogó.

Nyomozás indult az ügyben

A székesfehérvári rendőrkapitányság az esettel összefüggésben szeptember 10-én rendelt el nyomozást, súlyos testi sértés kísérlete miatt. Az iskola egyébként teljesen másként emlékszik a történtekre, mint mondták, ők úgy tudják, a tanulószoba idején négy felső tagozatos diák között alakult ki szóváltás, majd az udvaron megdobálták egymást almával.

A riport itt nézhető vissza:

Az iskola mást mond

Az épületbe visszatérve, az egyik lakásotthonban élő diák adott egy pofont Martinnak, azonban állítják, a pedagógusok is jelen voltak, akik közbe is avatkoztak. Azt mondják az eset nem fajul el, a sértett gyermeken pedig sérülésre utaló nyomokat nem láttak, így nem volt szükség orvosi beavatkozásra sem. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Tények videorészlet