Ezzel együtt már három ember halt meg csak ezen a hétvégén amiatt, mert kigyulladt otthona. A hatóságok szerint a nyílt láng, elektromos probléma vagy a fűtés okozza a legtöbb lakástüzet.

Rettenetes tragédiára ébredtek

Vasárnap reggel kigyulladt egy háromemeletes, tizenkét lakásos társasház egyik földszinti lakása Szigetszentmiklóson, a Radnóti Miklós utcában – közölte oldalán az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF.) A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Gyorsan hatalmas füst keletkezett

Tíz tűzoltó két járművel percek alatt a helyszínre ért, ahol egy ötven négyzetméteres lakásban keletkezett a tűz és sűrű füsttel telítődött az egész épület. Az egységek kiérkezése előtt a tűzzel érintett ingatlanból egy embert egy szabadnapos tűzoltó hozott ki.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Noha gyors volt a beavatkozás, a bent lévőkön nem lehetett segíteni

A tűzoltók hamar eloltották a lángokat. A társasházat az oltás idejére húsz embernek kellett elhagynia. A tűzzel érintett lakásban két ember volt a tűz keletkezésének időpontjában, ám a gyors beavatkozás ellenére sem lehetett egyikük életét sem megmenteni.

Ez okozza a legtöbb halálesetet

Kitérnek arra is, hogy az eset körülményeit a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja. A legtöbb lakástűz nyílt lángra, elektromos problémára, vagy fűtési hibára vezethető vissza.

Az oltás pillanatai

Ebben a lakásban csaptak fel a lángok

Szombaton is tragédiát okozott egy lakástűz

Ez már a második ilyen tragédia a hétvégén. Szombaton délelőtt érkezett a bejelentés a katasztrófavédelem ügyeletére, hogy kigyulladt egy negyven négyzetméteres hétvégi ház Szigetváron, a György dűlőben. Tizenhárom tűzoltó három járművel érkezett a helyszínre, kiérkezésük idején az épület már teljes terjedelmében égett.

Nem tudták megmenteni

Az egységek hamar megfékezték a lángokat, az épületből két gázpalackot kivittek és visszahűtötték azt. Az épület átvizsgálása közben egy embert találtak, akinek az életét a gyors beavatkozás ellenére sem lehetett megmenteni. A tűz keletkezési okát és körülményeit a tűzvizsgálati eljárás fogja feltárni.

Volt, ahol időben ki tudtak jönni a lakók

Vasárnap hajnalban kigyulladt egy ház a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Domaházán, a Dózsa György úton. Több helyiség ég az épületben, amelyből még azelőtt kijött két ember, hogy az ózdi hivatásos tűzoltók a helyszínre érkeztek. Az egységek eloltották a lángokat.

A padlásban csaptak fel a lángok

Heves vármegyében pedig vasárnap kora reggel tűz keletkezett egy szentdomonkosi családi ház padlásterében. Egy szoba égett mintegy tizenöt négyzetméteren, és meggyulladt a tetőszerkezet gerince is. Az egri és a pétervásárai hivatásos tűzoltók eloltották a tüzet, majd megkezdték az utómunkálatokat, hőkamerával átvizsgálták az épületet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Cikkünkben használt képeinket a Kis-Sziget Önkéntes Tűzoltó Egyesület készítette.)