Egy magyar pár elásta lengyel vendégük holttestét, majd betont öntöttek rá. A férfit italozás közben, egy dulakodás hevében ölték meg. Időközben az is kiderült, hogy a Thomas nevű férfi egy Angliában élő magyar nővel, Mariannával ismerkedett. Úgy tervezte, hogy a későbbiekben Angliában találkozik majd vele.

Jelezték rokonuk eltűnését

A hozzátartozók jelezték Lengyelországból rokonuk eltűnését a magyar rendőrségnek október elején. Utolsó információjuk az volt, hogy a 43 éves férfi hajdúszoboszlói ismerőseihez ment látogatóba Magyarországra. A helyi rendőrök azonnal az eltűnt keresésébe kezdtek és első ízben azt derítették ki, hogy kihez érkezett a külföldi. Hamar kirajzolódott, hogy egy pár látta vendégül. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megtörtek és beismerték

A 31 éves nőt és barátját, egy 41 éves férfit kihallgatták nyomozók a rendőrkapitányságon. Az elszámoltatás után mindketten megtörtek, és beismerték, hogy van közük a lengyel állampolgár eltűnéséhez.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Közös programokat szerveztek

A magyar férfi egy korábbi külföldi munkája során barátkozott össze a későbbi sértettel évekkel ezelőtt. Azóta ugyan nem tartották a kapcsolatot, azonban idén nyáron megbeszélték, hogy a lengyel férfi eljön Magyarországra meglátogatni őket. A pár elment érte a repülőtérre, majd különböző programokat szerveztek.

Összekaptak valamin

Szalonnasütést tartottak a pár házánál szeptember 30-án este, beszélgettek, alkoholt is fogyasztottak. A két férfi azonban szóváltásba keveredett, verekedni, dulakodni kezdtek, ami a lengyel állampolgár halálához vezetett.

Elásták egy gödörben

Ezt követően a pár arra az elhatározásra jutott, hogy eltüntetik a holtestet. A férfi közel 10 órával a verekedést követően ásott a kertben egy majd 2 méteres gödröt, beletették a testet, mindeközben egy hordóban elégették ismerősük személyes tárgyait és a hátizsákját. Napokkal később a férfi kb. 12 cm betont öntött a betemetett holttestre.

Ide tették a holttestet

Őrizetbe vették őket

A férfi és a nő tényfeltáró, részletes beismerő vallomást tett. A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyesei emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a párt, majd bűnügyi őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat – számolt be róla a police.hu oldal.

Ismerkedett egy magyar nővel

Időközben az is kiderült, hogy a Thomas nevű férfi nagyon lelkesen készült a magyarországi útra és közben egy Angliában élő magyar nővel, Mariannával ismerkedett. A férfi úgy tervezte, hogy a későbbiekben Angliában találkozik majd vele.

Boldog volt

„Az utazása előtt egy héttel ismerkedtünk meg online, felhívott telefonon, nagyon jó kedélyű volt, jó fej, boldog. Leírta nekem az utazása közben, hogy mennyire imádja Magyarországot, az itteni ételeket, milyen jól érzi magát. Az utolsó mondatok egyike, amit leírt nekem az volt, hogy tudnék itt élni, kacsintó fejjel” – mondta Marianna a Borsnak.

„Borzasztó belegondolni”

„Nagyon várta, hogy találkozzon a régi cimborájával. Borzasztó belegondolni, hogy pár órával előtte még nekem üzent. Nem is tudtam mire vélni, hogy nem jelentkezik, pedig úgy lett volna, hogy ha visszajön találkozunk” – tette hozzá.

Lejáratták az országot

„Mindenki ki van akadva, ez a pár az egész országot lejáratta. Egy ország szégyene, amit tettek, hiszen valakit vendégül láttak. Mindenki nagyon szerette őt, közkedvelt férfi volt, akit sokan ismertek. Akárhogy szépíthetjük, hogy baleset volt, ez valójában hidegvérű gyilkosság, hiszen bármilyen vita is volt, nem lehet olyat mondani, amire az a reakció, hogy megöljük a másikat” – fogalmazta meg véleményét a nő. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a meggyilkolt férfi. Fotó: police.hu