A bosszú vezérelte azt a csörögi férfit, aki a társával Molotov-koktélokkal dobálta meg volt barátnője édesanyjának a házát. Tette mindezt azért, mert meggyőződése, hogy az asszony miatt került korábban börtönbe.

“Ártatlanul” ült börtönben

A tettes szentül hiszi, hogy az asszony tehet arról, hogy korábban 8 és fél évet kellett ülnie, vallomása szerint “majdnem ártatlanul” egy olyan ügy miatt, amelyet igazából nem is ő követett el. Cimborájával 2021. március 5-én, este otthon italoztak, amikor felelevenítették egymásnak a régi sérelmeiket. Ránéztek a kiürült sörösüvegeikre, majd kitalálták, hogy ezekből Molotov-koktélokat készítenek, amelyekkel bosszúból megdobálják a nő házát. Három üveget megtöltöttek benzinnel, rongyokat tömködtek bele, majd elindultak a ház felé. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Csörögi férfi állt bosszút

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Véghezvitték tervüket

Amikor odaértek, az utcáról bedobálták a belobbantott üvegeket, majd elfutottak a helyszínről. A három üveg közül kettő az ablakról lepattant és a kertbe csapódott, viszont a harmadik üveg már betörte a ház ablakát, és a koktél a szobába zuhant, ahol tűz keletkezett.

Ott aludt a kisfiú

A szobában a férfi exe és kisfia aludt, a hangos durranásra pedig az anya riadt fel. Lángra kapott a függöny és egy takaró is, amikor a nő gyorsan felkapta a gyermekét, és kiszaladt a helyiségből. Ezek után a család többi tagja fékezte meg a tüzet. Az eset során szerencsére senki sem sérült meg.

Megtalálták az üvegeket az udvaron

Fotó: Police.hu

Kiderítették az ügyet

A Pest megyei nyomozóknak néhány nap alatt sikerült kideríteniük, hogy a támadás hátterében személyes indíték áll. A munka során odáig szűkítették az elkövetői kört, míg eljutottak a 41 éves csörögi férfihez, akit 2021. március 23-án, a hajnali órákban a Terrorelhárítási Központ (TEK) fogott el.

Csak ijesztgetni akart

Vallomásában a férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését, és folyamatosan bosszút emlegetett. Azt mondta, nem akart senkit sem bántani, csak ijesztgetni akart a Molotov-koktélokkal.

Az ijesztgetés eredménye

Fotó: Police.hu

A kisgyerek játékai is összeégtek

Fotó: Police.hu

Körözték a másik elkövetőt

Az elkövető társa, a 30 éves, állandó lakóhellyel nem rendelkező férfi ellen körözést adtak ki a rendőrök, majd az elfogatóparancs alapján 2021. március 23-án, délután a Bács-Kiskun megyei Tass település körzeti megbízottja megtalálta a tettest, miután igazoltatása közben ellenőrizte adatait. Kihallgatásán végig szótlan volt, nem válaszolt a kérdésekre és nem is tett vallomást.

Súlyos bűnök miatt felelhetnek

A Pest megyei rendőrök őrizetbe vették a két férfit, akikkel szemben  előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatják le a további eljárást. Egyúttal kezdeményezték az elkövetők letartóztatását. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videón a TEK-esek akciója

Elfogták őket

Kiemelt kép: Részlet a rendőrségi videóból