Bősz Anett veszi át a Városházáról a Parlamentbe átülő Gy. Németh Erzsébet eddigi főpolgármester-helyettes pozícióját. Karácsony Gergely örül az érdi polgármester feleségének, mint fogalmazott új lendületet kaphat az agglomerációs települések és a főváros együttműködéséről szóló Magyarország Szíve program.

Karácsony Gergely örült Bősz Anett érkezésének

„Üdv a fedélzeten Anett!” – így reagált Karácsony Gergely arra a hírre, hogy a Demokratikus Koalíció Bősz Anettet jelöli főpolgármester-helyettesnek Gy. Németh Erzsébet helyére. Korábban megírtuk, hogy Gy. Németh inkább átül a jobban fizető parlamentbe. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Demokratikus Koalíció közleményt adott ki

A DK közleményében azt írta, hogy a mai napon úgy döntöttek, Gy. Németh Erzsébet országgyűlési képviselővé válásával főpolgármester-helyettesnek Bősz Anettet, a párt országgyűlési frakciójának korábbi tagját jelöli. Azt is írják, hogy a legnagyobb fővárosi képviselőcsoportnak a vezetője Szaniszló Sándor, 18. kerületi DK-s polgármester lesz. 

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Tapasztalt női politikus

A döntésre Karácsony Gergely úgy reagált: “Az előzetes egyeztetéseken azt az igényt képviseltem, hogy a városvezetés olyan közéleti tapasztalattal rendelkező női politikussal egészüljön ki, aki elkötelezett Budapest sokszínűségében rejlő értékei mellett. Anett ilyen politikus, aki eddigi munkája alapján képes és alkalmas arra is, hogy a főváros és az agglomerációs települések együttműködését erősítsük, az elindított Magyarország Szíve programnak új lendületet adjunk közösen. Üdv a fedélzeten, Anett!”

Szemléletváltást akar

Bősz Anett nemrég interjút adott a BudaPestkörnyéke.hu hírportálnak. Ebben elmondta: fel kell készülni arra, hogy hamarosan az ország lakosságának többsége Budapest környékén fog élni. Az új főpolgármester-helyettes a küzdősportok világából érkezett, politikai harcosnak tartja magát, aki hisz a szavak erejében és tudja, hogy azokkal ütni is lehet. Korrupciómentes Magyarországot és szemléletváltást akar az agglomerációban.

Érden lakik az új főpolgármester-helyettes

Ő is budapesti kiköltöző, aki a szerelme és férje, az érdi polgármester, Csőzik László miatt költözött Érdre. Bősz Anett a Pest 1-es körzetben az ellenzéki összefogás képviselőjelöltje volt, végül kikapott a Fidesz-KDNP-s Aradszki Andrástól.

Magyarország lakosságának fele Budapest környékén fog élni

Bősz Anett portálunknak elmondta, hogy a társadalomtudósok, közlekedési és urbanisztikai szakemberek arra hívják fel a figyelmet, hogy néhány évtizeden belül a magyar lakosság 50%-a Budapest 60 km-es körzetében fog élni.

Fel kell készülni

„Az a kérdés, hogy most felfogjuk-e annak a felelősségét, hogy odáig még körülbelül három évtizedünk van. Ha most elkezdjük megváltoztatni azt, hogy a vasútvonalaink ne csak sugarasan befelé menjenek Budapestre, vagy az ipari parkok ne nyomuljanak be a lakott területek közé, inkább magasabb hozzáadott értékű munkahelyek érkezzenek az agglomerációba, támogassák a cégek a home office-t, az otthoni munkavégzést, bicikliutak hálózzák be az agglomerációt és sok olyan környezetbarát, elektromos buszjárat legyen, amely az agglomerációs településeket is összeköti és csökkenti a főváros felé történő ingázást, akkor az agglomerációt fel lehetne készíteni arra, ami következik.” – mondta a BudaPestkörnyéke.hu hírportálnak Bősz Anett.

Agglemeráció is fontos lehet az új városvezetőnek

Az új főpolgármester-helyettes szerint személetváltásra van szükség, amihez kreativitás is kell, „másfelől olyan hozzáállás, amikor nem azt nézi az éppen aktuálisan hatalomban lévő politika, hogy mit tud saját magának vagy a saját alvállalkozóinak biztosítani az adott gigaberuházásból, hanem azt, hogy mit tud hozzátenni az agglomerációs települések lakóinak az életéhez.”

Berlini példa

Bősz Anett egyetemi tanulmányai során hosszabb ideig élt Berlinben. Hírportálunknak kifejtette, onnét leginkább az elfogadóbb szemléletet szeretné hazahozni. A másik, ami ott nagyon tetszett neki az a barnamezős beruházások, az ahogyan előnyt kovácsoltak a lepusztult egykori iparterületekből. „Nagyon jól és felelősen gazdálkodtak ezekkel a városrészekkel” – mondta.

Tudatos közlekedés

Nagyon tetszett az új főpolgármester-helyettesnek a német fővárosban a Ringbahn, vagyis a város körüli vasút, hogy az agglomerációs települések között is van vasúti összeköttetés. És amit itthon is szeretne meghonosítani az a tudatos közlekedés, hogy az autósok és a biciklisek jobban megférjenek egymás mellett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezt az interjút ne hagyd ki: “Fel kell készülni arra, hogy az ország lakosságának többsége nemsokára Budapest környékén fog élni” – mondja Bősz Anett, Érd térségének ellenzéki országgyűlési képviselőjelöltje

Kiemelt kép: Bősz Anett, Budapest új főpolgármester-helyettese – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu