Az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján botrányos jelentek történtek a Parlamentben. Táblát tettek Orbán Viktor elé, aki azt megpróbálta elvenni, majd ordibálás következett.

A miniszterelnök napirend előtti felszólalása közben Hadházy Ákos egy táblát tartott fel, amit Orbán Viktor a beszéde közben a pulpitusról előrehajolva két kézzel megfogott és megpróbált elvenni, de nem sikerült, közben a miniszterelnök mosolygott.

A táblára az volt írva: „Muszáj hazudnia, mert túl sokat lopott” a másik táblára pedig az, hogy „Stop propaganda, stop korrupció”

A parlamenti tv-közvetítésben nem lehetett jól látni, mi történt, mert Hadházy akcióját nem mutatták teljesen. Ezt követően nemzeti színű zászlókat tartó emberek érkeztek, és a zászlókkal próbálták meg eltakarni a faliratot.

Az ülés további részében az ellenzéki frakcióvezetők egymás után estek neki a kormánynak. Volt aki higgadtan, volt aki üvöltözve. Orbán Viktor válaszadásakor többször belé fojtották a szót, üvöltöztek, bekiabáltak.

Orbán Viktor Budapesttel kapcsolatban azt mondta, hogy eddig csak olyan beruházásokat támogatott a kormány, amelyeket a polgármester vagy közgyűlés támogatott, ezután is ez fog történni.

A kormányfő hozzátette, arra kéri a nem kormánypárti színekben győztes polgármestereket, hogy keressék az együttműködés lehetőségét a magyar kormánnyal, mert minden magyar polgár és település gyarapodása érdekében kell minden politikusnak dolgoznia.

Kiemelt kép: Orbán Viktor a parlamentben – Forrás: parlamenti videó