Őrizetbe vették a Gazdagréti Szivárvány Óvoda egyik dolgozóját nemi kényszerítés bűntette miatt. A 11. kerületi önkormányzat péntek délután tudatta közleményében, hogy az egyik óvoda pedagógiai asszisztensét azonnali hatállyal elbocsájtották.

Belső vizsgálat

A Gazdagréti Szivárvány Óvodában történetek miatt azonnali hatállyal belső vizsgálatot rendelt el Újbuda polgármestere, amint a tudomására jutott, hogy a Gazdagréti Szivárvány Óvoda egyik munkatársával kapcsolatban névtelen feljelentés érkezett a 11. kerületi Rendőrfőkapitánysághoz. A szülőket a történtekről ma reggel hivatalos levélben értesítette az óvoda vezetése” – írja közleményében az 11. kerületi önkormányzat.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kirúgták a dolgozót

A Rendőrség február 23-án kezdett adatgyűjtésbe egy névtelen bejelentés alapján. Újbuda Önkormányzata is ekkor értesült először az ügyről. Az érintett dolgozó azóta nem léphetett be az óvoda területére, nem találkozhatott a gyermekekkel, 2018-ban indult munkaviszonyának megszüntetésére haladéktalanul sor került, köznevelési foglalkoztatotti jogviszonya megszűnt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nyomozást rendeltek el

„A BRFK 11. kerületi rendőrkapitányságának hivatalos tájékoztatása a nyomozás elrendeléséről február 29-én érkezett. Az önkormányzat mindenben támogatja a BRFK munkáját, közös érdekünk, hogy az igazság minél előbb kiderüljön” – írja a kerület vezetése.

Korábban nem volt rá panasz

A közlemény konkrétumot nem említ: „A gyanút megalapozó cselekmény(ek)ről egyelőre nem áll az önkormányzat rendelkezésére információ, korábban az érintett pedagógus asszisztens munkájával kapcsolatban panasz sem az óvoda vezetéséhez, sem az önkormányzathoz nem érkezett”.

Gyermekvédelem

Újbuda Önkormányzata elkötelezett abban, hogy ahogy eddig is, ezután is a legnagyobb érzékenységgel és a leghatározottabban lépjen fel minden, a gyerekeink egészséges fejlődését veszélyeztető tényezővel szemben.

Zéró tolerancia

„A konkrét esettől függetlenül is dolgozunk azon, hogy megerősítsük intézményeink gyermekbiztonságra vonatkozó szabályait, jelző rendszerét és továbbra is a lehető leggyorsabban fogunk reagálni a zéró tolerancia jegyében” – zárja közleményét a Újbuda vezetése.

Őrizetbe vették

Közben a 24.hu azt írja, őrizetbe vették a Gazdagréti Szivárvány Óvoda egyik dolgozóját nemi kényszerítés bűntette miatt. A férfi pedagógiai asszisztensként dolgozott az óvodában, és már ki is hallgatták gyanúsítottként. Ezt megerősítette a Budapesti Rendőr-főkapitányság is. A nyomozók előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására az ügyészség felé.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: gazdagréti Szivárvány Óvoda – Forrás: ujbuda.hu