Göd polgármestere az ellenzéki összefogás eredményeként a momentumos Balogh Csaba lett. A település vezetőjének most a saját szövetségesei mentek neki. Hivatali visszaéléssel, jogellenes felmentéssel és a képviselő-testület megtévesztésével vádolják. De miért van balhé Gödön, mi a bajuk a politikai szövetségeseknek egymással?

Nem mindennapi dokumentum jutott el a 24.hu szerkesztőségébe: egy levél, amelynek négy aláírója a gödi önkormányzat két alpolgármestere és két képviselője, akik súlyos váddal illetik a velük elvileg szövetségben lévő, tavaly ősszel megválasztott momentumos polgármestert, a 31 éves Balogh Csabát.

Szerintük a polgármester mind emberi, mind politikai tisztessége folytán alkalmatlan a gödi polgármesteri poszt betöltésére, autoriter vezetési modellje nem demokratikus, saját frakciója ellen fordult, hatalmával visszaél, megrágalmazta a vele kritikusan fellépő képviselőket, és azt tanácsolta nekik, keressenek maguknak más posztot az önkormányzatban.

Azt is írják, hogy a momentumos polgármester inkább a fideszes alpolgármesterrel kívánna együtt dolgozni a jövőben, azaz a kormánypárttal szövetkezne, ráadásul a veszélyhelyzet által ráruházott jogával visszaél, a levélírók  ezért azt kérik, hogy az országos politikusok határozott lépésükkel tegyenek meg mindent a helyzet mielőbbi rendezéséért.

A szokatlan levélről és a politikai szövetségesek polgármester elleni kirohanásáról a portálnak nyilatkozók annyit mondtak, hogy „vihar a biliben és meg fogják oldani a felek”, mások azt állítják, hogy „kommunikációs probléma” ismét mások pedig a DK ténykedését vélik a háttérben.

Egyesek szerint a gödi polgármester korrupciómentes vezetést akar, ezért a vészhelyzet miatt most könnyen tud tisztogatni. Nemrég kirakta a Gödi Szolgáltató Nonprofit Kft vezetőjét, Tóth Ágnest, akit a szomszédos Dunakeszin a DK támogatott az önkormányzati választáson. Róla azt mondta a gödi polgármester, hogy nem végezte jól a munkáját és többször jogszerűtlenül járt el.

Vélhetően ez is az utolsó cseppek egyike lehetett a pohárban, aztán a polgármester szövetségesei végül összefogtak és saját pártjaik vezetőinél feljelentették a gödi momentumos polgármestert. A Momentum elnökségi tagja Hajnal János a portál megkeresésére a következőket válaszolta a gödi turbulenciával kapcsolatban:

„Az, hogy az ellenzéki együttműködés során vannak konfliktusok az egyes önkormányzatokban, valahol természetes jelenség. Itt is érdeksérelmekkel van dolgunk, az érzékeny egyensúly megbomlott, amit ugyanakkor bízunk benne, hogy tudnak helyben kezelni a felek úgy, hogy mindenki enged kicsit az álláspontjából. A levélben található súlyos vádakat én nem tartom megalapozottnak, véleményem szerint, ha egy ilyen vita következtében elveszítenénk a város vezetését, azt mindannyian megbánnánk nagyon hamar.” – írta a gödi polgármester pártjának, a Momentumnak az elnökségi tagja.

Kiemelt kép: Balogh Csaba, Göd polgármestere – BPK montázs