A budai agglomeráció jelentős része a Szent János Kórházhoz tartozik. Az intézmény Karácsony alkalmából adományokra számít. Olyan alapvető eszközökre lenne szükségük, mint lázmérő, pelenka, vérnyomásmérő, tisztítószerek. A kormány szerint minden rendben van az egészségüggyel.

A budai agglomeráció nagy részét is kiszolgáló Szent János Kórház weboldalán a következő felhívás jelent meg: December 1-24. között várunk olyan adományokat, melyek segítenek a mindennapi betegellátásban. Összegyűjtötték osztályaink a hiányzó fogyóeszközök listáját, melyet folyamatosan frissítünk. Az adományokat a főbejáratnál elhelyezett szekrénybe kérjük betenni, nagyobb értékű eszköznél kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon. Az adományként várt eszközök listáját ide kattintva lehet elérni.

Probléma az egészségügy helyzete

A Publicus Intézet júliusban közzétett reprezentatív felmérése szerint a budapesti választók közel kétharmada az egészségügyi ellátás gondjait nevezte meg legfőbb problémának, még a kormánypárti szavazóknak is több mint a harmada tartotta rossznak az egészségügy helyzetét.

Nőtt a kórházak adóssága

Múlt héten derült ki, hogy az eddigieknél is nagyobb mértékben nőtt a kórházak adóssága. Október végére már 64 milliárd forinttal tartoztak a beszállítóknak az intézmények, az adósság több mint kétharmadának már több mint két hónapja lejárt a fizetési határideje. A tartozás az év végére elérheti a 80 milliárd forintot – írja a magyarhang.org.

Késik a János kórház rekonstrukciója

A november 21-i kormányinfón arról kérdezték Gulyás Gergelyt, aki a választókörzet parlamenti képviselője is, hogy áll a János kórház tervezett rekonstrukciója. Elmondta, heti rendszerességgel foglalkoznak az üggyel, de kétségkívül van késedelem. Engedélyekre van szükség, de reméli, hogy az idei évben elindulhat a projekt.

Szuperkórház

Az Újbudára tervezett szuperkórházról többször írtunk itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon. A helyi polgármester, László Imre szerint a szuperkórháznak megvannak az alapjai a Szent Imre Kórházban, és inkább azt kell továbbfejleszteni, ezért mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy olyan helyen jöjjön létre a kórház, ahol minden feltétel biztosított, és jóval kevesebbe is kerül.

Mint mondta: a terület, ahová a kormányzat a kórházat szeretné építeni, több szempontból is alkalmatlan: távol van a tömegközlekedési eszközöktől, hiányoznak a közművek, ráadásul egy régi tőzegmocsár, aminek laza az altalaja. Mindez növeli a beruházás költségeit is.

Szégyenteljes a János kórház állapota

Akinek volt már dolga a Szent János Kórházban, tudja, hogy szégyenteljes állapotok vannak az intézményben. A kórház vezetősége azzal, hogy így Karácsonykor alapvető eszközöket kér az adományozóktól, egyben felhívja a figyelmet az intézmény és az ellátás tarthatatlan állapotára. Az jól látszik az országon, hogy sok új közintézmény építésére van pénz, jó lenne, ha a kórházak fejlesztésére, az emberek, ellátására is lenne forrás.

Kiemelt kép: Szent János Kórház – Forrás: janoskorhaz.hu