Piliscsabán egymás után újítják fel a buszmegállókat, azonban a Magyar Kétfarkú Kutya Párt szerint ez nagyon elhúzódott, ezért Piliscsaba Klévíz városrészében lévő két buszmegállót átfestették. A helyiek egy része imádja a halszájú megállókat, az építész végzettségű piliscsabai polgármesternek viszont nem jönnek be, politikának tartja, lebontatná azokat. Most a 2. kerület ellenzéki polgármestere, Őrsi Gergely bejelentkezett a két megállóért, mondván: náluk kifejezetten jól mutatnának.

Botrányos buszmegállók

Hónapok óta balhé van Piliscsabán a Klévíz városrészben átfestett két buszmegálló miatt. Még a választási kampány előtt a Magyar Kétfarkú Kutya Párt aktivistái újították fel a két pocsék állapotban lévő megállót, hogy végre kinézzenek valahogy. Az alkotók úgy döntöttek, halszájúvá festetik ki a megállókat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem tetszik a polgármesternek

A két dizájn-buszmegálló gyorsan népszerű lett, a piliscsabaiak egy részének nagyon megtetszett, nem is válnának meg tőle, azonban a település KDNP-s polgármestere, az építész végzettségű Farkas András hallani sem akart arról, hogy a szerinte településképidegen buszmegállók megmaradjanak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Petíció a buszmegállókért

Amikor kiderült, hogy a dizájn-buszmegállókat hamarosan lebontják aláírásgyűjtésbe kezdett a kétfarkú párt, szerették volna megtartani a látványos megállókat. Nemrég a piliscsabai polgármesternek személyesen adták át a petíciót, amelyet több száz piliscsabai lakos is aláírt.

Nem hatották meg a polgármestert

Farkas András polgármester átvette a petíciót, de a döntését nem változtatta meg. A közösségi oldalon arról írt, hogy Piliscsabán régóta téma a buszmegállók cseréje, egységesítése. Az elmúlt időszakban több céggel is tárgyaltak, aztán találtak egyet, amelyik reklámfelületért cserébe esztétikus megállókat épít a városban.

Ilyen buszmegállók lesznek Piliscsabán

Forrás: Facebook/Farkas András

Decemberben kezdték a buszmegállók cseréjét

„Megállapodtunk 9 buszváró építmény elhelyezéséről és a munkát megkezdtük tavaly decemberben először öt megállóhelyen. Folytattuk tavasz elején a többi helyen, ahol a fagy elmúltával lehetett csak építkezni. Ezeken a helyeken a szűkebb környezethez is hozzá kell ugyanis nyúlni.”

Politikai akció

A polgármester azt is írja, hogy a Magyar Kétfarkú Kutyapárt aktivistái teljesen egyértelmű politikai akció keretében, tudatosan beelőzve az önkormányzatot, októberben kifestették a kléhvizi buszvárókat. „Nem kértek rá sem tulajdonosi, sem településképi hozzájárulást, tehát jogszabálysértő módon hajtották végre az akciót. Hiába, kutyából nem lesz szalonna. Ha csúnyább vagy obszcén lenne, mindenki a hivatalosan erre vonatkozó „rongálás” szót használná, de mondjuk úgy: jópofa lett.” – írja a piliscsabai polgármester.

Ne sérüljenek a buszmegállók

Farkas András arról is ír, hogy arra kérte a kivitelezőket, úgy bontsák le a két dizájn-buszmegállót, hogy azok ne sérüljenek, mert találnak majd nekik új funkciót.

A 2. kerület polgármestere szeretné elvinni a buszmegállókat

Közben a 2. kerület MSZP-s polgármestere, Őrsi Gergely bejelentkezett a buszmegállókért. Mint fogalmazott: „Szívesen átvennék a halas megállókat. Talán kevesen tudják, hogy Budán van egy gyönyörű, nyugalmat árasztó horgásztó, Pesthidegkút Ófalu szívében. Örömmel venném, ha ez a minden szempontból odailló alkotás ott találna új otthonra a bontás helyett akár a tó partján, ahol egyre több a vidámság, akár a legközelebbi buszmegállóban, ahol jelen pillanatban nincsen sajnos váró.”

Most akkor mi lesz?

Úgy tűnik a halas dizájn-buszmegállók sorsa elrendeződhet. Piliscsabának nem kellenek, a 2. kerület viszont örülne nekik, már csak az a nagy kérdés sikerül-e sérülés nélkül lebontani és átszállítani azokat Budára, és persze az is nagy kérdés, hogy a piliscsabai polgármester, akinek eddig nem kellettek ezek a buszmegállók ragaszkodik-e hozzájuk, vagy átadja a 2. kerületnek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Halszájú buszmegálló Piliscsabán – Forrás: Facebook/Magyar Kétfarkú Kutya Párt