Hiába a sok milliárdért felújított Kútvölgyi-tömb, a János kórház kardiológiai osztályán akkora a baj, hogy nem tudja ellátni a feladatát. Erről Kunyecz Zsombor egészségügyi szakértő számolt be hivatalos dokumentumokra hivatkozva, melyeket meg tus osztott a közösségi oldalán.

Anyi a kardiológiának a Jánosban

Szép kis karácsonyi ajándékot kaptak a János kórházhoz tartozók. Az intézmény bejelentette, hogy nem tudják ellátni a 2. kerületi betegeket. A hírt Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő osztotta meg egy Facebook-posztban.

A minimumot sem tudják teljesíteni

Kiderült, hogy 2024. november 30-ig a kardiológiai osztály a minimumfeltételek részleges és átmeneti hiánya miatt nem tudja ellátni a 2. kerületi lakosságot, a fekvőbetegeknek fenntartott 36 ágyat pedig 18-ra kénytelen csökkenteni.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem látják el a 2. kerületi lakosokat

„Gyorsan még az ünnepek előtt bejelentette az Észak-budai Szent János Centrumkórház Kardiológiai Osztálya, hogy a jövőben nem tudja ellátni a 2. kerületi betegeket. Legalábbis 2024. november 30-ig a Kardiológiai Osztály a minimumfeltételek részleges- és átmeneti hiánya miatt nem tudja ellátni a II. kerületi lakosságot, a meglévő 36 fekvőbeteg ágyat 18-ra kénytelen csökkenteni.” – írja Kunyecz zsombor, majd így folytatja:

Az igazgató maradt a helyén

“A Kardiológiai Osztály a honlapja szerint eredetileg 48 ággyal működött, ebből maradt 18 ágy. Az Észak-budai Szent János Centrumkórház egy centrumkórház, azaz olyan irányítói jogkörökkel rendelkezik, mint egy megyei intézmény, mégsem tudja ellátnia feladatát. Vezetőjét a legutóbbi menesztési hullámmal nem rúgták ki, maradt az intézmény élén.” – tette hozzá Kunetz Zsombor a bejegyzésében.

Korábban is baj volt a főigazgatóval

A János kórház főigazgatójáról nemrég megírtuk, hogy még azt sem tudta rendesen megoldani, hogy ne fázzanak a betegek. Pokrócokat és melegítóket kellett bevinni a hozzátartozóknak, mert a főigazgató nem tudta megfelelően lemenedzselni a kazánok felújítását.

Ki ez a Ralovich Zsolt, a Szent János kórház főigazgatója, aki nem tudta megoldani a fűtést?

A Szent János kórház főigazgatója Dr. Ralovich Zsolt még Gulyás Gergely kancelláriaminiszter szerint is sokat tehetett volna azért, hogy a Jánosban ne fázzanak a betegek, legyen fűtés és normálisabb állapotok legyenek. Ralovich doktor 1994-ben szerezte meg az orvosi diplomáját, ezt követően a nyilvánosan elérhető önéletrajza szerint inkább a menedzserség érdekelte. 2001-ben orvos-közgazdász diplomát szerzett, 2008-tól a fővárosi önkormányzatnak is dolgozott, a főpolgármester szakértője volt, ráadásul egészségpolitikai programok kidolgozásában is részt vett. Meglepő, hogy egy ilyen ember nem nagyon tud tenni semmit annak érdekében, hogy az irányítása alatt működő Szent János Kórház ránézésre ne az egyik leglepukkantabb kórház legyen Budapesten.

Ralovicz Zsolt, a János kórház főigazgatója

Kiemelt kép: A János kórház főbejárata – Fotó: BPK