Nagyon kiakadtak a szülők egy koncertszervező cégre, a korábban meghirdetett Nótás Mikulás elnevezésű gyerekkoncertet ugyanis nem akkor és nem ott tartották meg, ahogy azt ígérték. Rengeteg csalódott gyermek számára tették szomorúvá a hóesésben gazdag Mikulás-napot.

Felháborodott hozzászólók

Szinte egymást érték a felháborodott és csalódott kommentek a pécsi önkormányzati cég, a ZSÖK „Advent Pécs” oldalán, ahol korábban meghirdették Gryllus Vilmos – Nótás Mikulás elnevezésű gyerekkoncertjét. Szülők tucatjai háborodtak fel ugyanis a szervezésen. Az oldal gazdái később le is tiltották idővel a hozzászólási lehetőséget. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Váratlan fordulat

Több mint 1200 pécsi jelezte előre, hogy ott lesz a gyerekkoncerten, de nem számítottak arra, ami történt. A ZSÖK szervezői az egyórásra tervezett koncertet a kezdés után 10 perccel mondták le a helyszínen.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Megnézték volna a Nótás Mikulást

„Két gyermekkel mentem a Nótás Mikulás gyerekkoncertre. Kültéri eseménynek hirdették, ezért mindkét gyermekemet beöltöztettem overálba. A zuhogó hóesésében is bevállaltuk, hogy meghallgassuk a kicsik kedvencét. Ennek ellenére óriási csalódás ért minket” – mondta egy anyuka a Pécs Aktuál portálnak.

Helyszínváltozást jelentettek be

„Időben érkeztünk, álltunk és vártunk a gyerekekkel. Körülöttünk legalább még 40-50 gyermekes szülő ugyanezt tette. Majd a kezdés, vagyis 17 óra után 10 perccel felállt a színpadra egy nő, és bejelentette, hogy a koncert a Művészetek és Irodalom Házában lesz, mindenki menjen át oda” – folytatta a történetet a nő.

Nem úgy készültek

„Ezzel nem is lett volna gond, ha a gyerekes szülők előre tudják, hogy egy beltéri rendezvényre mennek, hiszen akkor úgy készülnek. A Művészetek Háza termébe ráadásul csak kevesen fértek be. A többi szülő síró gyerekét próbálta nyugtatni” – tette hozzá a lapnak.

Nehéz volt megmagyarázni

 A jelen lévők töredéke jutott csak be a Művészetek és Irodalom Házába, aminek nagy sírás lett a vége. A szülők nem véletlenül akadtak ki, nehezen tudták megmagyarázni a csalódott gyerekek, hogy mi történik és legfőképpen miért.

Romantikából rémálom

„Számunkra ez a havas helyzet inkább romantikus volt, így indultunk neki. Rémálom lett belőle, a szervezés kritikán aluli volt” – szólt a rengeteg negatív komment egyike.

Húsvétkor kárpótolják majd a gyerekeket

A programot szervező cég azt ígérete a csalódott szülőknek, hogy áprilisban, húsvéthétfőn kárpótolják őket, és lesz egy ingyenes ráadáskoncert is Pécsen. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Gryllus Vilmos. Fotó: Youtube.