Az utolsó pillanatban érkeztek a mentők ahhoz a házaspárhoz, akik első gyermekük születése miatt indultak a kórházba. Az újszülött végül egy rohamkocsiban jött a világra.

Autóval indultak kórházba azzal a kismamával, akihez végül az úton félreállva kérték a mentők gyors segítségét a boldog szülők.  Az Országos Mentőszolgálat Facebook oldalán azt írja: „Bajtársaink percek alatt helyszínre értek és megvizsgálták a kismamát, akinek addig a mentésirányító telefonon nyújtott segítséget”.

Kiderült, megrepedt a magzatburok, így a rutinos életmentők gyors döntést hoztak. Egy rövid fájásszünetet “kihasználva”, szinte egy mozdulattal, áthelyezték a kismamát a mentőbe. Ahogy az ajtó becsukódott, a következő fájással világra is jött az egészséges újszülött.

Ezek után érkezett a Cerny Alapítvány Koraszülött rohamkocsija, így egy időben részesült magas színvonalú ellátásban az újszülött és az édesanya is. Ennek lehettek csütörtökön tanúi azok a járókelők, akik egy-egy érdeklődő pillantásra álltak meg a Pedellus utca egyik kereszteződésében.

A két mentőautó végül egymást követve szállította kórházba a stabil állapotú édesanyát és gyermekét.

Kiemelt kép: illusztráció