Összesen nyolcmillió forint értékben rejtett el testében kokaint egy brazil nő. A csempészt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fogták el.

A te sikered, a mi sikerünk! Gyere hozzánk hirdetésszervezőnek és vidd el minden hónapban a parádés jutalékod! A részletekért kattints ide!

A brazil utas Sao Paulóból utazott a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, Zürichen keresztül. Gyanús viselkedése leplezte le a kábítószercsempészt, aki a testüregébe rejtette a kokaint.

A repülőtérre való megérkezés után vámvizsgálatra jelentkezett a zöld folyosón, ahol igazoltatták a nőt. A pénzügyőrök azonban sem ruházatán sem csomagjain nem találtak kábítószergyanús anyagot.

A nő gyanús viselkedése utalt arra, hogy valószínűleg a testében rejhetett el kábítószert, így a Semmelweis Egyetemre vitték. Az ott történt CT vizsgálat kimutatta, hogy a testüregének alsó részében 13 darab óvszerbe csomagolt zselészerű anyag található.

Egy-egy csomag nagyjából 410 gramm kokaint tartalmazott a kábítószerteszt szerint.Így összesen több, mint öt kiló kokaint próbált a brazil nő átcsempészni a vámon, amelynek feketepiaci értéke meghaladja a nyolcmillió forintot.

Az utas ellen a NAV munkatársai a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság nyomozóinál kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek.

Alább a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által megosztott videót láthatják a csomagokról.

Forrás: Nemzeti Adó-és Vámhivatal