Idén sem lesz sokkal eper, mint amennyit most fizetünk érte. Az egyik termelő azt mondja, nem kedvezett az időjárás idén a gyümölcsnek, a cseresznye is brutál drága lesz.

Lefagytak az első virágok

Hideg volt az április, hűvös és csapadékos a május, az első virágok lefagytak, ezért kéthetes csúszásban van egy epetermő-terület Pomáznál – mondta el a tulajdonos az RTL Híradójának. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fóliás epret lehet venni

Ráadásul a baj tavaly ősszel kezdődött, a fényszegény ősz miatt kevesebb virágkezdemény volt idén tavasszal. A boltokban magyar epret is kínálnak pár hete, de főként fólia alatt neveltet, a szabadföldi szamócát mostanában kezdik csak árulni.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Ez is érdekelhet

Ne engedd, hogy átverjenek az eperárusok, itt a válasz, hogyan tudod megkülönböztetni a magyar epret az átcsomagolt külfölditől

2 ezer körül van egy kiló eper

Hiába a szállítási költségek, a külföldi szamóca fele annyiba kerül, mint a magyar. Az ilyenkor megszokottnál 30 százalékkal drágább az eper. A bolti ára tartósan 2 ezer forint körül rekedhet kilónként a terméktanács szerint.

Drága lesz a cseresznye

Várhatóan a cseresznyét is magas áron kezdik majd árulni, akár 2,5-3 ezer forintot is kérhetnek kilójáért a szélsőséges időjárás miatt.

Kevesebb lesz a termés

Ez a szezon második felében, június végén változhat, akkorra a tavalyi alá mehet az ár, akár 30 százalékkal is. Az idei termés a hűvös, csapadékos időjárás miatt nagyjából fele lehet a sokéves átlagnak.

Drágult a kenyér

Az élelmiszerek ára folyamatosan nő, a kenyérért 14, a zsemléért pedig majdnem 15 százalékkal kell többet fizetni, mint egy éve.

400 Ft körül van egy kiló kenyér

A kereslet megugrott, a járvány lassulása hajtja a gabona árát, a liszt pedig több mint 8 százalékkal drágább, mint egy éve. A múlt hónapban 393 forintba került egy kiló kenyér.

További drágulás jöhet

Az új búzával újabb drágulást jöhet, várhatóan június végétől már magasabb árakkal találkoznak a vásárlók az üzletekben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció