A Budapesti 10. és 17. Kerületi Ügyészség vádat emelt három férfival szemben, akik 2022 januárjában betörtek egy újpesti házba, ahol az áldozatukat egy székhez kötözték, bántalmazták, több órán keresztül fogva tartották, végül a házból több értéket, valamint a férfi két bankkártyáját is elvitték, ez utóbbiakkal pedig több százezer forint készpénzt vettek fel.

Betörtek

A vádirat szerint a vádlottak közül a 38 éves férfi egy építőipari vállalkozást vezetett, két fiatalabb vádlott-társa pedig az alkalmazottja volt. A vállalkozónak 2022 januárjában anyagi nehézségei voltak, ezért elhatározta, hogy bűncselekmény útján szerez pénzt. A tervébe bevonta két alkalmazottját, majd azzal bízta meg őket, hogy törjenek be egy 4. kerületi házba. A vállalkozó jól ismerte ezt az ingatlant, ugyanis 2021 őszén ott a munkásaival – köztük az egyik vádlott-társával – felújítási munkálatokat végzett, amelynek során tudomást szerzett arról, hogy a sértett jómódú, egészségi gondokkal küzd, valamint azt is tudta, hogy az ingatlanban hol található a széf. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rátámadtak

Előzetes megállapodásuk alapján, a vádlottak 2022. január 24-én este gépkocsival az újpesti házhoz mentek, amelynek közelében a vállalkozó leparkolt, két társa pedig a kapun átmászva, bejutott a kertbe, ahol lekapcsolták az áramot. A sértett kiment az udvarra, hogy megnézze a villanyóra szekrényt, amikor a két férfi rátámadt, ütlegelni kezdték a férfit, a kezeit hátra csavarták, majd betuszkolták a ház konyhájába. Ezután ragasztószalaggal a lábait egy szék lábához, a kezeit pedig a háta mögött egymáshoz kötözték, valamint a szemeit is leragasztották, hogy ne lássa a támadóit.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Fotó a helyszínről:

Fenyegették

A támadók a sértettet csonkolással, valamint megöléssel fenyegették, miközben az egyikük hosszú perceken keresztül kérdezgette őt, hogy hol tartja a pénzét, és amikor nem válaszolt elég gyorsan, ütést mértek a fejére. A bántalmazás és súlyos fenyegetések hatására a sértett végül teljesen megtört, és elárulta, hol van a pénztárcája, amiben viszont nem annyi pénz volt, mint amennyire a sértett emlékezett, ezért ismét megverték. A támadók ezután a házban lévő széf kódját követelték, ami azonban üres volt, ezért tovább ütlegelték a sértettet, és azzal fenyegették, hogy ha nem kapnak pénzt, akkor megölik.

Nagyon félt

A sértett végül félelmében megadta a pénztárcájában lévő bankkártyájának a kódját, valamint azt is elárulta a támadóknak, hogy mennyi pénz van a számláján. Az egyik támadót ezután a kocsiban várakozó vállalkozó egy 4. kerületi bankautomatához vitte, ahol azonban a sértett bankkártyájával – a beállított napi limit miatt – 150.000 Ft-nál többet nem tudtak felvenni.

Helyszíni felvétel:

Pénzt vettek fel

Visszamentek a házhoz, ahol a vállalkozó utasításai alapján, a támadók a bankkártya limit felemelésére kényszerítették a sértettet, majd időközben megtalálták a sértett másik bankkártyáját is. A későbbiekben a két bankkártyával az elkövetők még további 450.000 Ft készpénzt vettek fel.

Pénz, okosóra, hangszóró

A rablók végül a házban különböző értékeket gyűjtöttek össze, így pénzt, okosórát, hangszórót, mobiltelefont, összesen csaknem 300.000 Ft értékben, majd a sértettet átvitték egy másik szobába, leeresztették a redőnyöket, rázárták a bejárati ajtót, a kulcsot eltették, és távoztak a helyszínről.

A székhez kötözték

A sértett hosszú perceket küzdött, míg kiszabadította a magát, majd a ház hátsó ajtaján keresztül, még félig a székhez kötözve kijutott az udvarra, átmászott a szomszéd kertjébe, és ott kért segítséget.

Mehetnek a rács mögé

A Budapesti 10. és 17. Kerületi Ügyészség a három férfit felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntettével, a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével, valamint információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettével vádolja – amely bűncselekményeket a 38 éves férfi felbujtóként követett el. A kerületi ügyészség mindhárom vádlottal szemben fegyházbüntetést indítványoz, továbbá arra is indítványt tett, hogy a bíróság a vállalkozóval szemben más ügyekben kiszabott, három korábbi felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is rendelje el, írta honlapján az ügyészség. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videón az elfogás:

Kiemelt kép: police.hu