Súlyos baleset történt hétfő este Törökbálinton. Autóbusznak ütközött egy pizzafutár az autójával. A baleset a Munkácsy Mihály utca és a Géza fejedelem utca sarkán történt, a futárt a mentőegységek emelték ki a Suzukiból.

Érkezett a futár és a busz

A BudaPestkörnyéke.hu helyszínen tartózkodó tudósítója úgy tudja, hogy a 272-es busz Törökbálinton haladt a Kápolna utcán lefelé, a Munkácsy Mihály utcai kereszteződés felé. Szemből, de még nagyon távol közeledett az elágazáshoz egy Suzuki WagonR ételfutár. BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Durván összetörött a Suzuki

Nagy sebességgel haladhatott a pizzafutár

A busz indexelt és megkezdte a balra kanyarodást, úgy ítélve meg, hogy még bőven van ideje befejezni a manővert. Nem tudta a buszos, hogy a Suzuki nagyjából 100 kilométeres sebességgel érkezik, ráadásul a kereszteződés előtt már elkezdett kanyarodni.

A busz eleje is öszetört

Elkapta a kormányt

Az ételfutár nem bírta ekkora sebességgel bevenni a kanyart, a padkának ütközött, majd tovább haladva fékezés nélkül a busz jobb elejébe rohant. A buszsofőr elkapta a kormányt, de az ütés is hatalmas erejű volt, attól is kitért a jármű, ezért a busz átugratott a járdaszigeten, kidöntött egy beton villanyoszlopot, majd egy családi ház előtt parkoló Renault gépkocsinak csapódott.

Megmentette az autó a tulajt

A parkoló autót beletolta a kerítésbe, így tulajdonképpen a családi autó megmentette a gazdáit attól, hogy egy busz beparkoljon a kertjükbe.

Dolgoznak a helyszínelők

Életveszélyes állapotban vitték kórházba

A Suzuki fiatal sofőrje beszorult a roncsba, őt a törökbálinti hivatásos tűzoltók feszítővágó berendezéssel szabadították ki, majd hosszas ápolás után életveszélyes állapotban szállították kórházba. Mindkét lába eltört, komoly fejsérülést is szenvedett. A buszon utasok nem voltak, a vezető pedig nem sérült meg.

A busz ablaka is kitört

Legveszélyesebb kereszteződés

Az egyik helyi Facebook oldalon a törökbálintiak azt írják, hogy ez a „Törökbálint legrosszabb, legveszélyesebb kereszteződése, körforgalom megoldaná az összes problémát”. BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotók: A BudaPestkörnyéke.hu helyszíni felvételei – Fotó: Gombkötő Krisztián