Egyelőre nincs szezonja a szaloncukornak, mégis brutális áron kínálják a karácsonyi finomságot a boltok, óriási a drágulás. Előfordulhat, hogy lesz olyan magyar család, akiknek nem lesz majd szaloncukor a karácsonyfáján vagy a fa alatt, ha ez így megy tovább.

Durván drágák a márkás szaloncukrok

A nagyobb áruházláncokban és a kisebb boltokban a kimérős szaloncukrokat jóval olcsóbban szerezhetik be a magyarok, mint a márkás szaloncukrokat. A Blikk cikke szerint a paleo és a vegán termékek ára a legbrutálisabb, de a márkás szaloncukrokért is több ezret elkérhetnek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A klasszikusok

Drgáulás van az egy kilós Vadász sós-karamellás szaloncukor esetében is, ami például 5963 forintba kerül majd, ha valaki ezt tervezi karácsonykor a fára, vagy a fenyőfa alá tenni. Egy zacskó, amiben 300 gramm van, 178 forintba kerül az egyik webáruházban. A legolcsóbb édesség az Angyali családi szaloncukor, amely kilója 3300 forint az interneten.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Érdemes összehasonlítani az árakat

Bonbonetti rum ízű, kakaós szaloncukor: 4563 forint kilója, de van, ahol 4990-ért lehet kapni a márka „prémiumabb” termékeiből.  A Milka szaloncukrok kilója átlag 9600 forint környékén, de pár helyen lehet rendelni némelyik fajtát 7700 forint körüli kilónkénti áron is.

Aranyáron a paleo szaloncukor

A paleo szaloncukor egy kilója 9198 forint, de van vegán túrókrémes szaloncukor is, amelynek kilója több mint 12 ezer.

Különlegességek

Ha nem lenne elég a drágulás, a Szamos szaloncukorból 9996 forintért lehet találni egy kilót a neten: persze, a csomag itt sem egy kilós, csak 25 dekás. A jó hír, hogy hasonló áron lehet találni kimérve is. Van Fradi-szaloncukor is, külön a drukkereknek karácsonyra, ennek doboza – ami 400 gramm – 3990 forint, azaz kilója pár forinttal marad 10 ezer alatt.

11 ezer a Stühmer

Nem kerülheti el a drágulást mindenki kedvence sem. A Stühmer zselés szaloncukor a 11 ezer forint felett van kilónként. A 340 grammos válogatás egy forint híján 5000 dobozonként, kilója 14676 forint. A Tibi 330 grammos, dobozos szaloncukrait 2200 forint körül lehet rendelni, a kilós ár 6600 forint környékén van.

Durván drága a Szerencsi

Szerencsi, 340 grammos dobozban, 4990 forintért rendelhető az egyik webáruházban, azaz majdnem 15 ezer forint egy kiló szaloncujor ebből.

A retro sem olcsó

A felsorolásból kihagyhatatlan a konzum szaloncukor, ami bár régen nem volt túl drága, de most tíz forint híján 15 ezer forintért kapható a retro, díszes papírdobozba csomagolt termék.

Valamivel olcsóbb a Boci

Megnézték még a Boci szaloncukor árait is. A meggyes ízesítésű zselés édességük, 380 grammos kiszerelésben 5000 forintba kerül, de ugyanezzel árral kell számolniuk azoknak, akik a marcipános, vagy éppen a rumos ízesítést szeretik – írja a Naphíre.hu.

Ennyi szaloncukrot eszünk

A magyarok szaloncukorfogyasztása évről évre nagyon stabilan 3500 tonna körül alakul, a számok alapján minden egyes család egy kiló szaloncukrot fogyaszt el az ünnepek alatt, ez meglehetősen állandó az elmúlt években. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció