Változnak a parkolási díjak a Lidl egyik budapesti üzleténél. Az első óra ingyenes lesz, de a második óra már 1500 forintba kerül, a harmadik órától pedig 15 ezer forintos napidíjat szednek. Az áruházlánc szerint sokan nem vásárlási célokra is használják a parkolóikat, emiatt kénytelen bevezetni a magas parkolási díjakat.

Az 2. kerületi üzletet érinti

Az élelmiszerlánc által a Lidl Plusz alkalmazáson keresztül küldött tájékoztatás szerint a változás a Csalogány utcai üzletet érinti Budapesten. Két évvel ezelőtt, az üzlet nyitása után a Lidl Facebook oldalán egy vásárlói kérdésre ezt írta: „A parkoló vásárlóink számára a Csalogány utcából nyílik, mélygarázs, ahol az első két óra ingyenes”.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

15 ezer a napidíj

Ez változik most meg, vagyis csak az első óra lesz ingyenes, a második óra 1500 forintba, míg a harmadik órától 15 ezer forintos napidíjat szednek. A Lidl üzleteiben többnyire ingyenes a parkolás, azonban több üzlet esetében eddig is kellett fizetni a második megkezdett óra után.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nem csak a vásárlók parkolnak ott

A Lidl korábban azt közölte, hogy ezeknél az áruházaknál a fizetőrendszer bevezetésének oka, hogy a parkolókban hagyott, nem vásárlási céllal érkező gépjárművek megnehezítik az áruházba érkező vásárlók számára a parkolást.

Több helyen kell fizetni

Fizetős a parkolás a második órától, Budapesten a 14 kerületi Mogyoródi út 23–29., a 15. kerületi Erdőkerülő u. 26., a 8. kerületi Hungária krt. 26., a 8. kerületi Teleki tér 1., és a 3. kerületi Huszti út 20. szám alatt található boltoknál, illetve vidéken az érdi Diósdi u. 2–4., a ceglédi Törteli út 2., a kecskeméti Izsáki út 2., a pécsi Siklósi út 52/A és Lázár Vilmos u. 10., a szegedi Makkosházi krt. 21. és a váci Naszály utca 20. szám alatt található Lidl üzleteknél.

Csak a 2. órától kell fizetni

Ezen üzletek esetében a parkoló használata az első órában ingyenes, a második órában 1500 forint, majd a két órát meghaladó parkolás esetén az üzlet napi zárásáig 2500 forint díjat kell fizetni.

Nevelőintézet helyén épült

Az első magyar állami tanítónőképzőnek, majd 1951-től a Gyógypedagógiai Nevelőintézetnek és Főiskolának otthont adott Csalogány utca 43-at a Fővárosi Önkormányzat még 2008 decemberében adta el a Lidlnek, hogy az társasházat és jókora szupermarketet építhessen a helyén.

Így nézett ki korábban a terület

Nem kaptak engedélyt

A 2015 óta az OTP Ingatlan Zrt-vel közösnek számító projekt első, 2010-ben leadott terveire az illetékes kormányhivatal nem adott engedélyt a plázastop miatt. Nem csak ez volt az egyetlen akadály az első verzió szerint kétszintes, 2348+2949 négyzetméteres üzlet megvalósulásának útján, hiszen az alapterületében is bőven túllépte volna a kerületi építési szabályzatban szereplő kétezer négyzetméteres felső korlátot.

Kisebb üzletre kapta engedélyt

A 2015-ban, az OTP Ingatlan által az ügyben eljáró Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatalhoz benyújtott második tervekben a bolt alapterülete már csak 1960 négyzetméter volt, első próbálkozásra mégis elkaszálták azt, másodszorra azonban zöld utat adott a megvalósulás felé – annak ellenére, hogy a 2. kerületi tervtanács szerint az nem illeszkedik a városképbe.

Csalogány 43

Végül 2020. március 11-én nyílt meg a Csalogány utcai 1200 négyzetméteres Lidl áruház. Az épületben egy száz férőhelyes mélygarázs, illetve közel negyven autót elnyelni tudó földszinti teremgarázst is kialakítottak. Az áruház felett pedig 99 luxuslakás található.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Csalogány utcai Lidl