Kihasználatlanság miatt március 18-tól megszűnik a 109-es autóbuszjárat.

Szomorkodnak a sofőrök

A Telex több olvasója is jelezte, hogy a 109-es busz vezetője azt mondta nekik: március 20. után már nem tudja őket elvinni, ugyanis megszűnik a járat. Megkérdeztük a BKK-t az információról, ami igaznak bizonyult, kihasználatlanság miatt március 18-tól megszűnik a 109-es autóbuszjárat. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A fonódó hálózatának része

A 109-es 2016 januárjában a budai fonódó villamoshálózat átadásával együtt indult, jelenleg Óbudától a Batthyány térig közlekedve.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Sokakkal egyeztettek

Az ügyfelek visszajelzései, a társadalmi egyeztetés eredménye, a 3. kerületi önkormányzattal lefolytatott egyeztetés, valamint a 109-es busz önálló szakaszán, a Margit híd és Batthyány tér között tapasztalható rendkívül alacsony utasforgalom miatt a BKK úgy döntött, hogy a járat a kötöttpályás járatokkal való párhuzamossága miatt a jövőben nem közlekedik.

Gyakrabban járnak ezek a járatok

Helyette az ezentúl még gyakrabban, csúcsidőben 6-7 percenként induló 9-es autóbusz, a 17-es, a 19-es és a 41-es villamosok, illetve a H5-ös HÉV igénybevételét javasolta a BKK a Telex kérdésére.

Térkép a változásról:

Forrás: BKK

Változik a buszok számozása

Ahogy a Budapestkörnyéke.hu hírportálon beszámoltunk róla, két járat számozása is megváltozott hétfőn: a 223M autóbusz 224E, a 254M busz 255E jelzéssel közlekedik a továbbiakban. A járatok útvonalát nem érinti a változás, azok továbbra is az eddig megszokott rend szerint járnak.

Újra jár az M3

Hamarosan újra Kőbánya-Kispest és Újpest-között járnak az M3-as metró szerelvényei, a metró közlekedési rendjének változásával kapcsolatban egyes felszíni járatok közlekedése is módosul az elkövetkezendő időszakban. A BKK ezzel kapcsolatban társadalmi egyeztetést tartott, melynek eredménye a közlekedésszervező weboldalán ismerhető meg. 

Változik a számozás

A módosítások első ütemében március 6-án, hétfőn két járat számozása megváltozik: az eddig 223M jelzéssel, a Boráros tér és a Szentlőrinci úti lakótelep között közlekedő autóbusz 224E, a Boráros tér és az Alacskai úti lakótelep között közlekedő 254M járat 255E jelzéssel közlekedik a továbbiakban. A változás nem érinti a járatok útvonalát és megállóhelyeit, továbbra is az eddig megszokottak szerint közlekednek a buszok.

További változások is várhatók

Az M3-as metró felújítása utáni felszíni közlekedési hálózat átalakítása kapcsán további változások is várhatóak, melyek részleteiről a BKK a későbbiekben ad tájékoztatást.

BudapestGO

Az utazás megtervezéséhez is érdemes az új BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció