Koronavírus szövődményei miatt meghalt egy 62 éves tanító. A 18. kerületi általános iskola pedagógusát az iskolából vitte el a mentő, másnap pedig elhunyt. Szülők és diákok gyászolják Attila bácsit.

Meghalt a 62 éves tanár

„Megrendülve tudatjuk, hogy kollégánk életének 62. évében váratlanul elhunyt. Kezdetektől iskolánk aktív és megbecsült tagja volt. Emlékét szeretettel őrizzük” – írták a Kondor Béla Általános Iskola oldalán.A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mentő vitte el az iskolából

A 62 éves tanár régóta szívproblémákkal küzdött. A szülőktől a Metropol úgy értesült, hogy a múlt hét közepén az iskolából mentő vitte el, majd másnap el is hunyt. A pedagógus is elkapta a koronavírust, és mint köztudott, az egyéb krónikus betegségekkel küzdőkre fokozottan veszélyes a vírus.

Napi programajánlat Budapestről és környékéről, folyamatosan frissülő tartalommal. Ne maradj le te sem a legjobb helyekről, eseményekről. A részletekért kattints ide!

Az osztály másik tanítója is beteg

A lap azt írja, a tragikusan elhunyt tanár osztályának másik tanítója, már 2 hete megfertőződött a koronavírussal, így ő azóta otthon van. A szülőket és a diákokat nagyon megviselte a tragédia.

Az iskolában 5 pedagógus fertőzött

A 18. kerületi iskola utoljára március 4-én tette közé az intézmény járványügyi helyzetét. Ezt írták:

  • igazolt koronavírusos tanulók száma: 2 fő
  • igazolt koronavírusos pedagógusok száma:5 fő
  • karanténban, digitális oktatásban részt vevő osztályok száma: 1
  •  rendkívüli szünet miatt otthon tartózkodók száma: 26 fő


A szülők kérhették az iskola bezárását

Ugyanazon a napon az intézmény a következő bejegyzést tette közé az iskola weboldalán: „Tisztelt Szülők! Tájékoztatjuk Önöket, hogy az iskola bezárását, illetve a tantermen kívüli digitális munkarend elrendelését sem az iskola vezetősége, sem a Külső-Pesti Tankerületi Központ nem tudja megtenni. Ezért a Nemzeti Népegészségügyi Központ és az Operatív Törzs felel.  Az iskolának és a Tankerületnek bejelentési kötelezettsége van”.

„Nagyon szerettük”

„Szerettük nagyon, kedves, jóindulatú tanár volt” – emlékezett vissza egy régebbi volt tanítványa.

Mécsesek az iskola kapuja előtt

A hétvégére virágok és mécsesek lepték el az iskola kapuit. A különböző Facebook-posztok alatt több százan emlékeztek meg szeretett tanítójukról, akit igazi „tyúkapóként” jellemeztek, aki nagyon szerette a gyerekeket.

Sírnak a diákok

„A hivatása volt az élete, példaértékűen szerette a gyerekeket” – írta egy szülő. „Nagyon sír utána a kislányom, megszakad a szív utána. Próbálok meséket keresni, amivel segíthetném a feldolgozást és enyhíthet a lelkén”– írta egy másik szülő.

30 éves ismeretség

„30 éve ismertem, mindenki csak jót mondott róla. Én is ebbe a suliba jártam, engem nem tanított, de nagyon jó híre volt” – mondta egy másik szülő, akinek ma ugyanebbe a suliba jár a gyereke.A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Madácsi Attila emlékhelye az iskolában – Forrás: Facebook