29 éves korában elhunyt az AWS frontembere. Siklósi Örs Budakeszin született, ott alapította együttesét, amellyel megnyerték A Dal című műsort. 2018-ben az AWS együttes képviselte Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon.  

Meghalt Siklósi Örs

“Elmondani az elmondhatatlant, leírni a leírhatatlant. Ez az, amit most meg kell tennünk. Júniusban Örsnél leukémiát diagnosztizáltak. Megszakadt szívvel tudatjuk veletek, hogy tegnap, február 5-én társunk, barátunk, testvérünk, Siklósi Örs 29 éves korában hosszú küzdelem után távozott közülünk” – írják Facebook oldalukon az együttes tagjai.

Nyilvánosságra akarta hozni betegségét

„Januárban tervezett kiállni elétek és a nyilvánosság elé, hogy elmesélje a történetét a betegséggel kapcsolatban. Tavasszal készült kiadni első szólólemezét, amit kiegészített zenekaros felállással, nyáron készült volna az AWS legújabb, ötödik nagylemeze és ősztől indultak volna újra a koncertek”.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Kitartása példaértékű volt

„Csodálatos erővel és kitartással vitte végig az egész időszakot, bátorsága és kitartása példaértékű. Elvesztése felfoghatatlan és felbecsülhetetlen veszteség. Határtalan kreativitása, dalszövegeinek mélysége, színpadi jelenlétének elsöprő energiája és karizmája pótolhatatlan űrt hagy maga után, nem csak a mi életünkben, de a magyar könnyűzene és művészet világában is” – így emlékeznek rá barátai.

„Maga volt a tűz”

Az együttes tagjai szerint „Örs maga volt a tűz, melegszívű, szerető barát és társ. Rendkívül impulzív és inspiráló személyiség volt. Mindig lehetett rá számítani, sosem hagyott cserben senkit, elképesztően nyitott és szerető szívű ember volt. Ahogy ő szokta mondani másokra, Örs egy csoda volt”

Búcsúzik az együttes

„Öleljük a családot, a barátokat és mindenkit, akinek akárcsak a dalain keresztül, de volt szerencséje megismerni Örsöt. Búcsúzunk tőled, barátunk, szerelmünk, testvérünk, fiunk, példaképünk, Örs, Te Csoda!” – így búcsúzik tőle az AWS zenekar.

Júliusban vonult vissza

Tavaly július elején az AWS közleményben tudatta, frontemberük egészségi állapota miatt egyelőre nem vállal egyetlen koncertet sem a zenekar.  A zenészek azt írták, Siklósi Örs lebetegedett, és mivel a felépülése hosszú időt vesz igénybe, meg kellett hozniuk ezt a döntést. A banda a raktárkoncert projektben is a frontember nélkül állt színpadra, vendégzenészek kiegészítve a produkciót – írja a Blikk.

Nem tudta legyőzni a betegséget

Örs ezt követően november 27-én jelentkezett újra. Közösségi oldalán azt írta, hogy egyre jobban érzi magát és hamarosan elmeséli, mi történt vele pontosan. Ezt követően a zenekar december 31-én egy bizakodásra okot adó bejegyzést tett közzé a Facebookon, megelőlegezve, hogy hamarosan jó hírekkel jelentkeznek majd. Sajnos azonban nem így alakult, Siklósi Örs szervezete hosszú küzdelem után feladta a harcot.

Budakeszin alapította az AWS-t

Az AWS zenekart Siklósi Örs és társai 2006-ban éve alapították Budakeszin. Örsöt a budakeszi Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium diákja volt, többek közt ő alapította a Prohászkalap iskolaújságot is.

Kijutottak az Eurovíziós Dalfesztiválra

2018-ban a Viszlát nyár című szerzeményükkel megnyerték A Dal című dalversenyt, így ők képviselhették Magyarországot a Lisszabonban rendezett Eurovíziós Dalfesztiválon, ahol a 21. helyen végeztek.

Hirtelen jött váltás volt Budapest

Siklósi Örs zenei karrierje miatt Budapestre költözött, de mindig szívesen emlékezett szeretett városára, Budakeszire. 2018-ben egy interjúban így nyilatkozott: „Mi nagyrészt Budakesziről és Pátyról, Soma pedig Solymárból származunk. Mindannyiunk számára egy nagyon gyors és nagyon hirtelen jött változás volt, hogy beköltöztünk Budapestre, és ezzel megindult a tényleges felnőtté válásunk”.

A Pátyi Pincenapokon is felléptek

2018-ben, a Pátyi Pincenapokon is fellépett az AWS együttes, az alábbi videó is itt készült:

Kiemelt kép: Siklósi Örs – Forrás: youtube.com