Budakalász díszpolgára lehet Gesztesi Károly. A színész aktívan részt vett a település életében, halála megrázta a település vezetőit is.

Budakalász is gyászolja Gesztesi Károlyt! A január 4-én elhunyt színész amellett, hogy ott élt, rendszeresen részt vett a város életében.

A budakalászi önkormányzat különleges lépést tervez, amellyel méltó módon szeretne megemlékezni Gesztesi Károlyról –írja a Ripost.

A Pest megyei városban mindenki büszke arra, hogy a néhai művész a tőszomszédságukban lakott, ráadásul mindig örömmel fogadták, amikor részt vett Budakalász hivatalos rendezvényein. Bármikor, ha szóba került, Gesztesi Károly szeretettel beszélt a számára otthont adó településről, amely a városi könyvtár Facebook-oldalán emlékezett meg róla.

„Ma tragikus hirtelenséggel elhunyt Gesztesi Károly színművész, 56 évet élt. A sokoldalú és igen népszerű színész régóta Budakalászon élt a családjával. Többször is részt vett a rendezvényeinken, és néhány évvel ezelőtt az egyik zenés színházi darabjuk próbáit a Faluházban tartották a társulattal. Nyugodjék békében!”– olvasható a posztban.

A Ripost információi alapján a budakalászi városvezetés felvetette azt az ötletet, hogy díszpolgári címet adnak a néhai művésznek.

„Gesztesi Károly és családja hosszú évek óta éltek a településen és természetesen büszkék vagyunk rá, hogy nálunk találták meg az otthonukat. Budakalász városvezetését is mélyen megrázta a halálhír, hiszen Gesztesi Károly személyében egy igazi lokálpatriótát veszítettünk el” – mondta Péterfi Gábor, dr. Göbl Richárd polgármester tanácsadója

A színész sokat tett a város hírnevéért, ezért felmerült annak az a gondolat, hogy posztumusz díszpolgári címet adományoznak neki. Később egyeztetnek erről a családtagokkal, mert egyelőre még a gyásznak van ideje.

Gesztesi Károly tragikus haláláról a LikeNews.hu részletesen beszámolt, a cikkeket ezen a linken érheted el.

Kiemelt kép: Gesztesi Károly – Forrás: MTI