Az agglomeráció Dél-budai részéről brutális a bejutás.  Budakeszi felől szinte járhatatlanok az utak. Már Biatorbágy felől sem lehet megközelíteni a várost.  Az MO-M7 csatlakozásánál baleset nehezíti a forgalmat. Ha valaki még úton, szinte biztos, hogy késni fog.

Budakeszi, Telki, Budajenő és Páty felől szinte lehetetlen bejutni a városba ma reggel. A Budakeszi úton baleset nehezíti a forgalmat. Az arra közlekedők azt írják a Facebook-on, hogy egy, másfél órával is hosszabb menetidőre kell számítani az arra közlekedőknek. Az autópálya felé sem nagyon érdemes kerülniük, ott is áll a forgalom. A biatorbágyiak is azt jelezték a BudaPestkörnyéke.hu-nak, hogy akinek nem sürgős, inkább maradjon otthon. Brutális állapotok uralkodnak a környék útjain.

Az M1-M7-es autópálya közös bevezető szakaszán a bevásárló központtól Őrmezőig a 10-es és a 3-as km között torlódik a forgalom.

Az M7-es autópályán, a Balaton felé Érdnél az M0-s csatlakozásánál egy személyautó és egy kisteherautó karambolozott. A fővárosból kifelé, az érdi emelkedő tetején a 17-es km-nél a külső sávot lezárták, csak a belső sáv járható. Az M0-sról akadálymentesen lehet felhajtani az M7-esre, ott nincs korlátozás.

Az M0-s autóút déli szektorán, az M1-es felé Halászteleknél és Csepelnél, illetve az M51-es csatlakozásánál lassul le a forgalom, az ellenkező oldalon pedig  az M5-ös felé Nagytétény és Halásztelek között torpan meg a sor.

Erős a járműmozgás Budapest felé az M2-es autóúton Sződliget és Dunakeszi között, az M3-ason az M0-s autóúttól befelé, a 4-es főúton Monor és Üllő között,  a 10-es főúton Üröm előtt, valamint az 51-es főúton Dunaharaszti határában  kell torlódásra számítani.

Kiemelt kép: BudaPestkörnyeke.hu