Eddig a fővárost elkerülte az elmúlt napok nagy zivatarai. Volt olyan, hogy falvakat, kis településeket öntött el a víz. Pénteken azonban megérkeztek a viharfelhők és a budapesti közlekedést egyből tönkre tették. Mutatjuk, mi történt délután a városban.

Budán megbénult a villamosközlekedés

A Budapesti Közlekedési Központ pénteken a BKK Info Facebook-oldalon azt is közölte, a 17-es és a 61-es villamos a Krisztina körúton közlekedik, nem érinti a Széll Kálmán tér és a Móricz Zsigmond körtér közötti megállókat. A kimaradó szakaszon a 17-es pótlóbusszal lehet utazni. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A pótlóbuszt figyelje

A 60-as villamos a Svábhegy és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút között nem közlekedik, a kimaradó szakaszon szintén pótlóbusszal lehet utazni.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Hidegfront

Egy hidegfront közeledik észak-északnyugat felől, előterében kedvezőek a feltételek záporok, zivatarok kialakulásához. Már a délelőtti órákban egyre többfelé magasra törő gomolyfelhők jelentek meg, elsőként Pécs, Várpalota és a főváros környékén szakadt le az ég, a zivatarokat több helyen jégeső is kísérte – írta az idokep.hu.

Jégeső verte szét a 9. kerületet

Országos Meteorológiai Szolgálat riasztást adott ki pénteken délelőtt, az ország több járására és a fővárosra is, a kialakuló zivatarok veszélye miatt.

Citromsárga riasztás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki zivatarok miatt, de jégkárok is figyelmeztettek.

Főleg a tömegközlekedés esett el

Általában Budán alakult ki nagyobb közlekedési káosz az esőzés miatt. A főváros nagy rész járható, autóval és tömegközlekedéssel is.

Még délelőtt kezdődött

Dörgéssel, villámlással indult a budapesti vihar, a város több pontján jégeső is esett. Hatalmas zivatarok voltak, főleg a budai részen. Ahogy ilyenkor lenni szokott, a város közlekedését pillanatok alatt megbénította a nagy tömegben lezúduló csapadék.

Lassan helyre áll a rend

A felhőzóna, amely észak-nyugat felől érkezett, lassan túl vonul az ország középső része felett.

Jégeső Budapesten

Budán egy ideig nehéz lesz közlekedni

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: Facebook