Minden szempontból Budapest legmodernebb lakásai épülnek Zuglóban. A tervezők szerint a 2024-re elkészülő korszerű, hőszivattyús rendszerrel ellátott otthonok zöld környezete biztosítja a lakók pihenését, feltöltődését. A 168 lakásos társasház közvetlenül a Bosnyák tér mellett található, ami a fővárosnak, valamint a 14. és 15. kerületnek az egyik fő közlekedési csomópontja.

Új városnegyed a 14. kerület szívében

Kimagasló műszaki felszereltséggel ellátott lakások létesülnek Zugló újonnan épülő városnegyedében. Az innovatív épületegyüttes a 14. kerület szívében a Bosnyák tér mellett jön létre. A fejlesztés helyet ad, lakóépület mellett irodáknak, kereskedelmi egységeknek. A többfunkciós városnegyed minimális energiaigényű lesz a geotermikus fűtéstechnológia kihasználásával. A BudapestKörnyéke.hu híreit ide kattintva éred el!

Éttermek és parkok

Az O1 irodaház alatt kereskedelmi egységek – szupermarket, étterem, bank, divat és egyéb szolgáltatások – is elérhetőek lesznek, az épületek közötti részen sétáló utcákat és zöld parkokat létesítenek.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Látványos szakaszban

A 168 lakást magába foglaló Residence One tart a leglátványosabb kivitelezési fázisban a Zugló Városközpont épületei közül, amely márciusban érte el a szerkezetkész állapotot. A munkálatok azóta is ütemterv szerint haladnak.

Egy éven belül átadják

Jelenleg az aljzatbetonozást végzik az egyes szinteken, valamint a gépészeti és elektromos alapszereléseket. Kívülről zárják az épületet, zajlik a külső nyílásszárók beépítése, ezt követően a belső fejlesztési munkálatok, felületképzések – burkolás, festés – következnek. A Residence One épület lakásait 2024 második negyedévében adják át – írta a Magyar Építők.

Könnyen megközelíthető

A belvárosból és a külsőbb, keleti városrészekből, agglomerációból egyaránt könnyen elérhető. A Csömöri úton számos buszjárat közlekedik, közvetlen belvárosi kapcsolattal, valamint a Nagy Lajos király úton kötöttpályás közlekedés is található, mely közvetlen metrókapcsolatot biztosít. Az M3 autópálya közelsége az M0 körgyűrűvel teremt gyors összeköttetést – emeli ki az írás.

Üzlethelyiségek, teremgarázsok

A társasházban 168 lakást és a földszinten négy üzlethelyiséget alakítanak ki. A lakók számára a -1. szinten és a bejárati szinten teremgarázs épül gépkocsibeállókkal, néhányhoz elektromos töltőegységet is biztosítanak. A nyolc emeleten elhelyezkedő otthonok három lépcsőházból közelíthetők meg.

A játszóteret sem felejtik el

A belső udvarban tájépítész által tervezett kertben pihenésre és közösségi találkozásra alkalmas felületeket hoznak létre padokkal, játszótérrel. Az ültetett fák árnyékot adnak, idényjelleggel pedig virágba borul a kert egy része, így az új lakástulajdonosok gyönyörű zöld környezetben érezhetik otthon magukat.

Középpontban az energiahatékonyság

A létesítmény energiahatékonyságát a geotermikus energia biztosítja, ez az alapja a fűtési és meleg víz előállító rendszernek. Az épületben a központi meleg vizet a pincei hőközpont szolgáltatja. Szintén a geotermikus kút adja a központi fűtés energiáját az épület valamennyi lakása, valamint a használati meleg víz felfűtés számára. A BudapestKörnyéke.hu híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: új városrész épül Zuglóban. Fotó: Magyar Építők