Szigorítani akarja a Fidesz a petárdázást. A pirotechnikai eszköz használata jelenleg szabálysértés, amennyiben elfogadja a parlament az új törvényt, akkor bűncselekménynek minősülne.

Bűncselekmény lenne a jövőben a petárdázás. Bencsik János fideszes parlamenti képviselő az Indexnek elmondta, a Fidesz-frakció kabinetülésen döntöttek arról, hogy Budai Gyula készítse elő a törvény módosítását, amibe civil szervezeteket is bevonnak, és ez a munka már zajlik is.

A petárdázás jelenleg is tilos, de sokan ezt nem veszik figyelembe, és emiatt, főként szilveszterkor, sok állat ijed meg és menekül el otthonról, de sok gyerek is megsérül a robbanásokban. A Fidesz ezért akarná szigorúbbá tenni a büntetést: szabálysértés helyett bűncselekmény lenne a petárdázás.

Napi programajánlat Budapestről és környékéről, folyamatosan frissülő tartalommal. Ne maradj le te sem a legjobb helyekről, eseményekről. A részletekért kattints ide!

Az állatvédők már régóta kérik, hogy szigorítsák a törvényt. Szilveszter éjjele ugyanis különösen veszélyes a kutyákra nézve.

Több helyen is tilos a tűzijáték

Több település, köztük Szentendén, már betiltották a Szilveszterkor a pirotechnikai eszközök használatát. Tatán például a vadlúd állomány miatt évek óta tilos a tűzijáték használata.

A BudaPestkörnyeke.hu cikkeit a petárdázásokról ide kattintva tudod elérni.

Kiemelt kép: illusztráció