Csütörtök délután busszal ütközött és kigyulladt a Prágából Budapestre tartó 279-es Eurocity vonat Érsekújvár közelében. A jelenlegi információk alapján a balesetnek négy halálos áldozata és öt sérültje van.

Ütközés után kigyulladt

Autóbusszal ütközött és kigyulladt a Prágából Budapestre tartó Eurocity vonat Szlovákiában. A baleset egy sorompós, fényjelzéssel is ellátott vasúti átkelőnél történt az Udvardi úton. A helyszíni jelentések szerint az ütközés kettészakította a buszt, ami felborult és kigyulladt. A mozdony szintén lángra kapott – írja a Napunk.sk. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Száz utas volt a vonaton

A szlovák vasúttársaság megerősítette, hogy a vonaton körülbelül száz utas tartózkodott. A mozdony a cseh České dráhy vasúttársaság tulajdonában van, és a mozdonyvezető is a cseh vasút alkalmazottja. A helyszínen készült videókon az látszik, hogy az utasok egymás után, rendezett körülmények közt szállnak le a nyílt pályán álló vonatról.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Pótlóbuszok

A vonat utasait kimenekítették, pótlóbuszokat rendeltek számukra Párkányig. Több mentőautó és három mentőhelikopter is érkezett a helyszínre, egy súlyos sérültet az egyik pozsonyi kórházba szállítottak. 

Több ember meghalt

A Mávinform azt közölte, hogy a baleset miatt a Pozsony-Párkány felől érkező Eurocityk csütörtök esti érkezése bizonytalan. „Az elsődleges információk alapján a balesetben több ember is életét vesztette, a magyar vasúttársaság részvétét fejezi ki az áldozatok hozzátartozói számára” – írták.

Nincs magyar áldozat

Paczolay Máté, a Külgazdasági és Külügyminisztérium szóvivője az MTI-nek azt mondta, hogy a jelenlegi információk alapján nincs magyar áldozata vagy sérültje a csütörtöki szlovákiai vonatbalesetnek. „A konzuli ügyeletre sem érkezett segítségkérés, de továbbra is szorosan nyomon követik az eseményeket.” Hozzátette, hogy a pozsonyi magyar nagykövetség folyamatosan kapcsolatban van a szlovák hatóságokkal. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Itt a helyszínen készült videó

Kiemelt kép: Részlet a fenti videóból