A háborús infláció és a brüsszeli szankciók hatása nem rengette meg a fejlesztéseket Budakeszin. Péntek délelőtt új egészségügyi központot adtak át a Pest megyei településen. A város Fő utcáján lévő telken, tíz éve még rossz állapotú lakóházak voltak. Ma pedig egy 300 négyzetméteres, kétszintes, új rendelőintézet áll. 

Álomból valóság

„Ez egy terv volt, hogy egyszer megépítjük. Aztán jött Menczer Tamás, aki segített abban, hogy a magyar kormány több mint 300 millióval járuljon hozzá a megvalósításhoz. Ez a mi, a budakesziek közös sikere” – mondta az avatóünnepségen Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy év alatt készült el az épület 

A város vezetője azt is felidézte, hogy az épület alapkövét egy éve helyezték el, a kivitelezés tavaly októberben kezdődött, az épület pedig májusra készült el. Ezt követte a régi tüdőgondozó bontása, a közműcsatlakozások kiépítése, az út- és járdaépítés, a környezetrendezés, a kertészeti munkák és a hatósági engedélyek beszerzése. A kormányzati forrás mellett a területrendezést, 63 millió forintot, az önkormányzat állta. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere

Forrás: BudaPestkörnyeke.hu

Csökkennek a várólisták

Menczer Tamás, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy az új épület megnyitásával negyven százalékos kapacitásbővítés történt, ami azt jelenti, hogy ennyivel csökkennek a váróslisták is. A Budakeszi Egészségközpont, nemcsak a helyiek egészségügyi ellátást elégíti ki, hanem a térség lakosságának is rendelkezésére áll. Ezt azt jelenti, hogy Páty, Telki, Pelbár, Budajenő lakosai is igénybe vehetik a szakrendeléseket. 

Időt nyernek a betegek 

„Ha az ember beteg, a legnagyobb kincs az idő. Azért építettünk új egészségházat, hogy minél előbb jó orvoshoz kerüljenek oda azok, akiknek erre szükségük van. Nem kell Budapestre menniük, hogy igénybe vehessék az ellátást.” – mondta a Menczer Tamás.

Két telephelyen gyógyítanak 

Az új rendelő mától fogadja a betegeket. Budakeszin ezzel már két telephelyen működik a páciensek ellátása. Pócza Péter, Budakeszi Egészségügyi Központ igazgatója azt mondta, itt most nem arról van szó, hogy „valamint megszüntettünk, hanem nyitottunk még egy ellátási központot”. 

Az új rendelőkben mától folynak a vizsgálatok

Forrás: BudaPestkörnyeke.hu

Nincs orvoshiány 

A főorvos arról is beszélt, hogy 2019-ben alapították az intézetet, akkor mindössze 4 dolgozója volt. Ma pedig már több mint 70-en vesznek részt a betegellátásban. Budakeszin nincs orvoshiány, Pócza Péter szerint „egy lelkes csapat tölti meg szakmával az intézményt”.  Pócza Péter azt is elmondta, hogy a Budakeszi Egészségközpont szorosan együttműködik az Országos Korányi Pulmonológiai Intézettel és a Országos Orvosi Rehabilitációs Intézettel, így a betegeket a lehető legrövidebb időn belül tovább tudják irányítani a megfelelő helyre.

Emlőcentrum is lesz 

A Budakeszi Egészségügyi Központban öt új rendelő, egy gyógytornaterem és egy fizikoterápiás szoba kapott helyet. Nemsokára pedig egy mammográfiai berendezés is érkezik, ezután kezdi meg működését az emlőcentrum. „Az új szakrendelő mindannyiunké, büszke vagyok a budakeszi orvosokra” – mondta Győri Ottilia, polgármester.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Menczer Tamás, országgyűlési képviselő, Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere, Pócza Péter, a Budakeszi Egészségügyi Központ igazgató-főorvosa átadják az új épületet