Továbbra is sokan keresik a pénteken eltűnt dorogi családapát, Nékám Istvánt. A hétfő délutáni hírek szerint a rendőrségre már beérkezett a MV kamerafelvételeinek egy része, ami segítheti a nyomozást, a hozzátartozók pedig kétségbeesve kérik a túrázók segítségét is, ugyanis a férfi telefonjának jelzése szerint a Pilis több pontján is járt az elmúlt napokban.

Beérkezett a felvételek egy része

A férfi eltűnését a rendőrségre is bejelentette családja, a hatóság pedig bekérte a MÁV Esztergom–Budapest vasútvonalán található kamerák felvételeit. Mint Gányai Balázs, a vármegyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense hétfőn délután a kemma.hu oldalnak elmondta: a kamerafelvételek egy része be is érkezett a rendőrségre, amelyeket a hatóság elemez, az eljárás folyamatban van. A férfira egyébként a Dorogi Rendőrkapitányság adott ki körözést.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A sok lelki probléma miatt bolyonghat

A család az Eltűnt emberekért-megoszthatod elnevezésű Facebook-csoportban a túrázók segítségét is kérte István felkutatásában. „A telefon cellainformációi szerint mobilja bemérhető volt Piliscsaba-Pilisjászfalu-Úny háromszögben, de a pilisi Strázsa hegyen is. Sok lelki probléma mellett lehet, hogy bolyong, mostanra akár zavarodott is lehet kilétét illetően. Elképzelhető, hogy a Pilis, a Gerecse vagy akár a Budai-hegység érintett lehet” – olvasható a bejegyzésben.  

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

„Járjatok nyitott szemmel”

„Csak annyit kérnék, túrázás közben járjatok nyitott szemmel, Ő is sokat járta a természetet, ezen tapasztalatai előnyére válhatnak a kint tartózkodása alatt. Segítsetek, túratársak egy másik túratárs haza jutásában” – tették hozzá.

Egy pontos személyleírás

A bejegyzés szerint az eltűnt családapa körülbelül 185 centi magas, 49 éves, de fiatalos, sármos. Haja erősen őszülő, szeme barnás-zöldes, szája fölött kis anyajegy. Ápolt, igényes fiatalember, de az utóbbi hónapokban sokat fogyott, arca soványabb lehet a képhez képest. Mostanra az éjszaka, az esőzés stb. mellett ázott, zilált lehet.

Szürkés hátizsák volt nála

István a távozásakor sötétkék farmert, fekete-kék kabátot, alatta sötétkék pulóvert, galléros pólót viselt, illetve szürkés hatizsákot. „Ha kirándulás, túrázás közben valahol, bárhol a leíráshoz és a képhez hasonló személyt látnátok, megszólítana titeket, legyetek kedvesek hívni a rendőrséget (2023.04.14-én Dorogról eltűnt Nékám Istvánra hivatkozva), vagy vegyétek föl a kapcsolatot nejével (Englohner Beáta 30/583-7565) vagy velem (Hetei Regina 30/343-5108)” – zárul a poszt.

Azonnal keresni kezdték

Ahogy elsők között írtunk róla, felesége azonnal kerestetni kezdte a férjét, és a rendőrség mellett az interneten is segítséget kért: „Kérem, aki tud, segítsen! Péntek reggel a 6.14-kor induló vonattal indult el Dorogról a Nyugati pályaudvar felé, de a munkahelyére nem érkezett meg” – írta az összetört feleség.

Önkéntesek segítettek

„A pénteken eltűnt Nékám István Zoltán keresésében vettünk ma részt önkéntes tűzoltókkal, település őrökkel és civilekkel Piliscsaba térségében. Sajnos a keresés ma nem járt eredménnyel” – írta vasárnap a Piliscsabai Polgárőr Egyesület.

A család is keresi

„Két teljes nap telt el, zacskóban a pizsamái, a cipője, hogyha meg maradt némi nyoma akkor a kutyák érezzék, de érdemben nem történik semmi. A család keresi, ha valaki hasonló embert lát, mi azonnal indulunk a helyszínre” – írták a hozzátartozók korábban a Facebookon.

Fizikai fájdalmai voltak

„Ami tény, hogy Isti az utóbbi félévben pszichológusnál járt, sajnos nehezen viselte és sokat sírt, az utóbbi hónapokban átélt traumák miatt, mivel sajnos beteg lett es erős fizikai fájdalmai voltak és sokat fogyott, kb. 20 kg-ot.”

Félt, hogy daganatos

„Úgy erezte az orvosok nem vizsgálják ki kellőképpen, hogy mi a rohamos fogyás es fájdalmainak az oka. Édesanyákájáról a napokban kiderült, hogy rosszindulatú daganatos es mivel az én édesanyám is rákos, Isti hordta kemoterápiára, nagyon félt, hogy magánál is hasonló betegség áll a rengeteg fogyás es fájdalmai mögött” – mesélte a feleség. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: eltűnt férfi