Csak egy palack vizet akart venni, ezért szállt le a buszról az a 92 éves férfi, akit vasárnap este halálra gázoltak az M0-son. A román áldozatot először egy kisbusz gázolta el, majd több tucat kocsi is áthajtott rajta. Az áldozat lánya és unokája Spanyolországban él, tőlük indult haza szombaton a férfi.

Imádta az órákat

 „Imádta az órákat, órásmester volt, egész életében azokat javította” – ezt mondta nagyapjáról az RTL Híradónak a Spanyolországban élő Andrei Robert Deceanu. Édesanyjával egy kisvárosban laknak, a 92 éves nagypapa náluk volt a hétvégén. „Vakáción volt nálunk Fragában. A buszra szombat éjjel szállt fel. Nyolcvanan voltak a nagy turistabuszon, amely a család otthona közeléből indult és a romániai Constanzába tartott” – mesélték. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. 

Mindenki őt kereste

Alina Cristea Mitrenca, a férfi lánya azt mondta, hogy egy nappal később Budapest mellől az autópálya pihenőből hívták fel. „Egy nő ült mellette. Kilenc óra 11 perckor hívott. Azt mondta, hogy eltűnt az apukám és mindenki őt keresi. Nem sokkal később szörnyű hírt kapott” – tette hozzá az unoka.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Miért nem vigyáztak rá?

A család szerint a hatóságok nem árultak el részleteket a tragédiáról. Híradónkból értesültek arról, hogy a nagypapa az úttestre tévedt és előbb egy kisbusz ütötte el, majd legalább negyven kocsi hajtott át rajta.  Az áldozat lánya nem érti, miért nem vigyázott valaki az utasok közül idős édesapjára.

Csak egy palack vizet akart venni

A gyászoló asszony szerint édesapja pillanatnyi zavarában tévedhetett az útra. „Apukám leszállt, mert egy palack vizet akart venni. De az étteremben nem kapott, talán azt gondolhatta, hogy ha átmegy az úton, a túloldalon tud venni.” 

Nem voltak egészségügyi problémái

Az idős férfi nem ivott, semmilyen egészségügyi problémája nem volt. A jogosítványát éppen most, 92 évesen hosszabbították meg, Romániában saját autója is volt. A család a nagypapát szülővárosában a romániai tengerparti Constanzában szeretné eltemetni, de még nem tudják, hogy mikor és hogyan lehet hazaszállítani szerettüket.

Diósdon találták meg a kisbuszt

A rendőrök hétfőn délelőtt a baleset helyszínétől nem messze egy diósdi utcában találták meg azt a kisbuszt, amelyik elgázolt az idős embert. Az RTL úgy tudja, hogy a környék térfigyelő kameráinak felvételein látszik, ahogy a sofőr és két utasa kiszáll a külföldi rendszámú kisbuszból. Leveszik a rendszámot, átülnek egy másik autóba és elhajtanak. A rendőrök nemcsak őket, hanem az áldozaton később áthajtó sofőröket is keresik. 

Horror-baleset

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy az M0 autóút 6-os kilométerszelvényében, az M5 autópálya irányába közlekedett gépkocsijával 2023. április 30-án 21 óra 20 perc körül az egyelőre ismeretlen sofőr, amikor elütött egy, az autóúton szabálytalanul tartózkodó 92 éves gyalogost. A baleset következtében a férfi a helyszínen belehalt sérüléseibe. 

Az Annahegyi pihenőnél álltak meg

A román turistákat szállító busz az Annahegyi pihenőnél állt meg. Itt szálltak le az utasok. A 92 éves férfi elindult a túloldalra, majd onnan vissza akart fordulni, amikor nagy sebességgel elütötte őt egy autó.

Nyomozás indult

A baleset körülményeinek vizsgálatát az Érdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya megkezdte, egyben nyomozást indított segítségnyújtás elmulasztása bűntettének gyanúja miatt. Az RTL Híradója szerint több tucat autós hajtott át az idős férfi testén, 20 percen keresztül senki nem állította le a forgalmat, 100 km/órás sebességgel száguldhattak el a járművek felette. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. 

Kiemelt kép: illusztráció