Befejeződött a nyomozás a tavaly ősszel halállal végződött váci autólopási ügyben. A Pest vármegyei vizsgálók vádemelést javasolva továbbítottak az ügyészségnek egy nyereségvágyból elkövetett emberölési aktát: tavaly októberben történtek tragikus események egy autó megszerzése után.

Baleset Vácon

Ahogy arról korábban beszámoltunk, tavaly októberben Vácon, a dr. Csányi László körúton az oszlopnak csapódott egy autó, a roncs közelében pedig egy sérült férfi feküdt. A közlekedési balesetnek indult történet a helyszínen összegyűjtött adatok alapján, rövid idő alatt egészen más fordulatot vett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

El akarták lopni az autót

Kiderült, hogy az autó tulajdonosa betért egy közeli trafikba, miközben járó motorú autóját az út szélén hagyta. Két, akkor még ismeretlen férfi bepattant a kocsiba és el akart hajtani, ám a tulajdonos észrevette. Kirohant az üzletből és a motorháztetőre hasalva próbálta megakadályozni a lopást.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Elmenekültek a tolvajok

A sofőr kövér gázzal meglódult, áttért az út másik oldalára, miközben a tulajdonos leesett a motorháztetőről. A kocsi végül egy fának, majd egy oszlopnak ütközve állt meg. A sofőr és utasa kiszálltak az autóból és segítségnyújtás nélkül elmenekültek. A közelben tartózkodó szemtanúk riasztották a mentőket és a rendőrséget.

Meghalt a tulajdonos

A 45 éves keszegi autótulajdonost életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, ahol orvosi ellátása ellenére két nappal később meghalt.

Elfogták az utast

A rendőrök még aznap elfogták a lopott kocsiból utasként elmenekült, 22 éves váchartyáni férfit. P. Antalt jármű önkényes elvétele bűntettével, valamint segítségnyújtás elmulasztása vétségével gyanúsították meg. Beismerte a bűnösségét, s szabadlábon védekezhet. Mivel P. Antal a kocsit vezető bűntárs alkalmi ismerőse volt, nagyban nem tudott hozzátenni az azonosításhoz, hisz alig ismerte. Mondott ugyan nevet és címet, de kiderült, hogy nem úgy hívják a cinkostársát, és nem is ott lakik.

Feladta magát a sofőr

A sofőr személye másnapra kezdett körvonalazódni. A továbbra is szökésben lévő B. Györgyöt családtagjain keresztül próbálták jobb belátásra bírni, hogy adja fel magát. Végül bátyja közreműködésével csörrent meg kedden délután az egyik nyomozó szolgálati telefonja, a vonal végén a 23 éves férfi volt.

Otthonában várta a rendőröket

Közölte, hogy szeretné feladni magát, mert tudja, hogy a nyomában vannak. Megadta a címet, majd megvárta, hogy a kék lámpával zúzó egyenruhások Nagykátára érjenek. Az elfogás és bilincselés után a Róna utcai objektumba indultak vissza kihallgatásra. Már útközben megnyílt a rendőröknek, később, kihallgatásakor pedig láthatóan megkönnyebbült a vallomástételtől.

Fék helyett lépett a gázra

Elmondta, hogy valóban el akarta vinni a járó motorral leállított autót – „vezetni szerettem volna”, tette hozzá, ám leszögezte, senkinek nem akart sérülést okozni. Védekezése szerint megijedt, amikor a tulaj a motorháztetőre hasalt, elindult, balra húzta a kormányt, majd a fék helyett a gázpedálra taposott.

Nem tudott vezetni

Az ütközések után kiszállt a kocsiból és elment. A bátyjától tudta meg, hogy keresik a rendőrök, elbúcsúzott rokonaitól, és mivel nem akart bujkálni, feladta magát. Kitért arra is, hogy nincs jogosítványa és közúti forgalomban soha nem vezetett, látta, mások hogyan csinálják és azt próbálta utánozni.

Befejezték a nyomozást

B. Györgyöt nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével gyanúsították meg. Előbb őrizetbe, majd letartóztatásba került, azóta a személyi szabadságát korlátozó kényszerintézkedést a bíróság bűnügyi felügyeletre enyhítette. A 24 éves B. György és a 23 éves P. Antal ellen a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte a nyomozást, az ügy iratait átadta az ügyészségnek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: police.hu