Fejlesztés Újpesten: a tervek szerint az őszre elkészül a Városkapu park a főváros 4. kerületében. A régi, már elbontott épületek helyén egy egyhektáros közparkot hoznak létre, fákat, cserjéket ültetnek és egy új játszóteret is kialakítanak majd. A Városkapu park kialakításával párhuzamosan két másik térmegújítási munka is zajlik a kerületben.

Készül a Városkapu park!

Fejlesztés Újpesten: dr. Trippon Norbert, Újpest gazdaságért, költségvetésért, városüzemeltetésért és projektmenedzsmentért felelős alpolgármestere Facebook-posztban tájékoztatott arról, hogy készül a Városkapu park. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Új játszótér, térfigyelő kamerák

„Egy egyhektáros közpark régi, elbontott épületek helyén. Hamarosan fák, évelő növények és cserjék lesznek ültetve, sétányok és egy új játszótér is kialakításra kerül, a biztonságra pedig térfigyelő kamerák vigyáznak majd” – írta a politikus.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Térmegújítási munkálatok

A Városkapu park kialakításával párhuzamosan pedig két másik térmegújítási munka is zajlik: a Főtér-park kivitelezése mintegy 9000 négyzetméteren a Szent István téren, több mint 100 fával, évelőkkel, sétányokkal, pihenőpontokkal, vízjátékkal; valamint a Bene Ferenc Általános Iskola előtti tér felújítása, ahol egy kulturált, kis teret hozunk létre új térkő burkolatokkal, utcabútorokkal, növényekkel, biciklitárolóval.

Az őszre elkészül

„Terveink szerint idén ősszel mindhárom projekt megvalósul, s használatba vehetik az újpestiek. Haladunk” – emelte ki az alpolgármester.

Az épületmaradvány sorsa

 „Mindegyik parknak örülök, végre szép rendezett lesz a környék. Még arra vagyok kíváncsi, hogy mi lesz a Főtéren a piacnál lévő épületmaradvánnyal, mikor tűnik el” – kérdezte egy helyi lakó a Facebook-bejegyzés nyomán. Nem sokáig késett a válasz, az alpolgármester annyit írt, hogy „hamarosan elbontásra kerül”.

„Nagyon szép lesz”

„Nagyon szép lesz, de a Varoskapu környékén még lehetne szépíteni, például nem engedni, hogy a dohányboltnál egész nap igyanak közterületen. Amit a törvény tilt, de valahogy senki sem ellenőrzi” – írta egy kommentelő. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elkezdődtek a munkálatok

Megvalósulnak a tervek Újpesten

Kiemelt kép: Újpest szépül. Fotó: Facebook/Trippon Norbert