Néhány óra alatt megszervezték a váci nyomozók annak az 51 éves férfinek az elfogását, akiről megtudták, egy kisebb méretű lőszerraktárt, lőfegyvereket rejteget, megöléssel fenyegeti rettegésben tartott családját. A Terrorelhárítási Központ műveleti egységei ártalmatlanították, a rendőrök intézték a többit.

Terror alatt tartotta feleségét

2023. június 15-én valaki felhívta a váci rendőrség figyelmét arra, hogy O. Zoltán évek óta erőszakos feleségével, terrorizálja, bántja és fenyegeti, szobi otthonukban pedig lőszereket és lőfegyvereket tart, amelyeket bármikor és bárki ellen képes és hajlandó lenne használni. A feljelentő szerint tudatmódosítókat használ, olyankor még agresszívebb és kiszámíthatatlanabb. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megszervezték az akciót

A rendőrség a tudomására jutott információk alapján még aznap délutánra megszervezték az akciót. A Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek közreműködése – a felmerült információk miatt – nem volt kérdés, az elfogás speciális képzettségüket igényelte.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Tetemes mennyiségű lőszert találtak

O. Zoltán előállítása után bűnügyi technikusok lepték el a szobi ház minden helyiségét, ahol tetemes mennyiségű lőszert, lőfegyvereket, lőport és kábítószergyanús anyagot is találtak, valamint lefoglaltak. Az engedély nélkül tartott eszközök közül nem mindegyik hevert feltűnő, látható helyen. Az egyik lőfegyvert egy WC-tartályból, a másikat a lefolyóból kellett kipecázniuk.

Durva mérleg

A helyszíni szemle végén, a fegyverszakértővel kiegészült standolás eredménye: 2 éles lőfegyver, 897 darab, különböző kaliberű lőszer, közel 1,5 kg lőpor, valamint már cigarettába sodort, kábítószergyanús anyag, továbbá a célszemély THC-re és BZO-ra pozitív gyorstesztje.

„Semmit nem követtem el”

O. Zoltánt három bűncselekménnyel gyanúsították meg kihallgatásán. A lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettének, a kábítószer birtoklása, valamint a kapcsolati erőszak vétségének közlése után a férfi nem vallott, a gyanúsítás ellen panaszt tett, mondván: „semmit nem követtem el”.

Előzetes letartóztatásban

Az azóta letartóztatott O. Zoltán ellen a Váci Rendőrkapitányság vizsgálati osztálya folytatja le a további eljárást – írta a police.hu. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezt találták a rendőrök a házban

Nem volt kispályás a férfi

A WC-tartályban is fegyvert találtak

A rajtaütés pillanatai

Forrás: police.hu

Kiemelt kép: illusztrációk. További fotók: police.hu