Meghalt egy 26 éves nő szén-monoxid-mérgezésben Sarkadon. Édesanyja talált rá, azonnal megpróbálta újraéleszteni a lányát, de nem tudta megmenteni. A fiatal nő 5 éves kisfia végignézte, ami történt.

Fürdés közben történt

A nő éppen fürdött, amikor a tragédia történt. Az asszony azt mondta, előtte ő volt a fürdőszobában. Neki, illetve a meghalt nő 5 éves kisfiának nem esett baja. A tragédiát valószínűleg kéményhiba okozhatta, abból áramlott vissza a gyilkos gáz. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megpróbálta újraéleszteni  

Az asszony megpróbálta újraéleszteni 26 éves lányát, de sajnos nem járt sikerrel. A fiatal nő halálát szén-monoxid-mérgezés okozta, egy hibás kémény lehetett az oka.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Otthon volt a gyermeke is

A nő 5 éves kisfia is otthon volt, amikor a tragédia történt, végignézte, ahogy édesanyja életét megpróbálták megmenteni. A család teljesen összetört.

Nem tapasztalt semmi gyanúsat

A nő édesanyja a Tényeknek azt mondta, de nem tapasztalt semmi gyanúsat a fürdőszobában, így felfoghatatlan számára, ami történt.  

Magas szén-monoxid-koncentrációt mértek

„Szombat este érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy a Békés megyei Sarkadon egy Vasút utcai lakóház fürdőszobájában egy ember rosszul lett. A kiérkező tűzoltók magas szén-monoxid-koncentrációt mértek, majd megállapították, hogy az épületben egy gázüzemű, átfolyós vízmelegítő és egy fatüzelésű kályha is üzemel” – áll a Katasztrófavédelem közleményében.

Ez okozhatta a tragédiát

A tűzoltók illetékese szerint: nem kizárt, hogy a tragédiát egy szabálytalan kialakítású kémény okozta, de a baleset körülményeit további vizsgálatok fogják tisztázni. Továbbá felhívta a figyelmet arra, hogy: ha a lakásban nyílt lánggal működő eszköz van, gondoskodni kell a folyamatos szellőztetésről, a megfelelő levegő-utánpótlásról, valamint a tragédiák elkerülése érdekében ajánlott szén-monoxid-érzékelőt használni.

Ha szivárog a gáz, hagyjuk el az épületet!

Talán a legfontosabb jótanács pedig az, hogy ha gázszivárgást észlelünk, azonnal hagyjuk el az épületet, és hívjuk a mentőket, valamint a tűzoltókat.

Apa és fia halt meg

A Kékvillogó.hu írt arról februárban, hogy egy izraeli-magyar kettős állampolgárságú férfi és fia hunyt el szénmonoxid-mérgezésben Nagyhalásziban. A 86 éves apa és 53 éves fia nem sokkal azelőtt jött haza Izraelből. A két férfit a szomszéd találta meg, aki szinte sokkot kapott, amikor belépett a házba és meglátta az áldozatokat.

Nem szellőztettek

Apa és fia gázkonvektorral és a gáztűzhellyel fűtött, ez okozta a tragédiát. Nem szellőztettek, a fűtőtestek pedig elhasználták az oxigént. Nyíregyházáról, Ibrányból és Nagyhalászból összesen tizenhárom hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltó érkezett, akik a gyors beavatkozás ellenére már nem tudtak segíteni az épületben lévő két emberen, mindketten meghaltak. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: MTI